Rá nem gondoltunk volna.



Balog Zoltán távozik az Emberi Erőforrások Minisztériumából. Az okokról egyelőre annyit lehet tudni, hogy Balog változtatásokat javasolt a tárcánál, de a miniszterelnök nem fogadta el, és felajánlotta, hogy választhat: vagy a régi formában folytatja a munkát, vagy van számára egy más ajánlata.

Ő a másik opciót választotta: a Polgári Magyarországért Alapítványt, a Fidesz pártalapítványát fogja egyengetni.

A távozó miniszter az utódlásról a következőképpen nyilatkozott: 'Három nevet kért tőlem a miniszterelnök, ezek közül fog választani.'

A református lelkész végzettségű Balog a Fidesz befolyásos politikusainak egyike, aki egyike azon kevés fideszes politikusoknak, akik emberileg közel álltak Orbán Viktorhoz. 

Balog 1990 óta közel áll a Fideszhez, az első Orbán-kormány idején, 1998-tól a kormányfő egyházügyi főtanácsadója volt. Ezt követően 2003 óta vezeti a Fidesz a pártalapítványát, a Polgári Magyarországért Alapítványt. Balog 2009-től elnöke a Magyar Polgári Együttműködés Egyesületnek is, amely rendszeresen szervezte Orbán évértékelő beszédeit.

A Fidesz kormány 2010. májusi megalakulásakor a KIM társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára lett, majd 2012-től az Emmi vezetője.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!