Gyalázatos támadás történt egy katolikus templomban.



Az Iszlám Állam vállalta magára a Rouen közelében egy katolikus templomban elkövetett késeléses támadást. Egy hírportálon megjelent közlemény szerint a terrorszervezet két katonája hajtotta végre az aljas támadást.
A templomban 5 embert ejtettek túszul, a 84 éves papnak elvágták a torkát, és egy másik túszt súlyosan megsebesítettek az elkövetők, akiket a rendőrség a helyszínen agyonlőtt.

Jacques Hamel francia katolikus pap, akit két késes támadó megölt a templomában, a normandiai Saint-Etienne-du-Rouvrayben.

A francia rendőrség jól ismerte az egyik támadót, mert a férfi 2015-ben Szíriába akart utazni, hogy az Iszlám Államhoz csatlakozzon, de börtönbe zárták. A börtönből nemrég szabadult, és a lábán még nyomkövetőt is hordott.
Állítólag maga a templom már egy tavaly letartóztatott 24 éves algériai diák „katolikus feketelistáján” is szerepelt, mint célpont. Őt is a november 13-i párizsi terrortámadás irányítója, a belga Abdelhamid Abaaoud küldte Franciaországba, és a börtönbüntetését gyilkossági kísérlet miatt kapta, mert egy édesanyát akart meggyilkolni.

A radikalizáció ebben a régióban is megjelent már korábban, éppen 2 évvel ezelőtt innen indult el az Iszlám Állam hadseregébe több francia fiatal is Szíriába. A kalifátusba induló fiatalok egyike éppen egy helyi mecsetben tette magáévá az iszlám szélsőséges tanait.

►► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS EZT A DÖBBENETES  HÍRT!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!