Húgyos Józsiként ismertük, és életveszélyben volt...



Megdöbbentő dolgot árult el egészségi állapotáról Markos György. A humorista eddig nem beszélt róla, azonban évekkel ezelőtt életveszélybe került. Szívinfarktust, majd stroke-ot is kapott. Most, évekkel később beszélt egy műsorban a szörnyű időszakról:

'Életritmust kellett váltanom, mert párszor sajnos az intenzív osztály közelébe kerültem a saját szorgalmamból. Rendszeresen rendszertelen életet éltem. Azt hittem – mert élsportoló voltam –, 120/80 a vérnyomásom, ezért 13 évig nem mentem kontrollra. Így versenyeztem és küzdősportoltam, meg minden, de aztán jött a stroke, csak akkor ez nem volt publikus, mert nem akartam celeb lenni.
Két hétig bent feküdtem az OPNI-ban és közölték, hogy „remek” az eredményeim, mert a 120 helyett 220 volt a vérnyomásom, a koleszterinem 3,8 helyett 7, a triglicerid értékem a normálisnak a hatszorosa... Mondták, hogy ügyes' – mesélte a  humorista, aki bevallotta azt is, hogy akkoriban már 130 kilót nyomott.

A stroke komoly figyelmeztetés volt, és azóta életmódot váltott. Négy hónap alatt 30 kilótól szabadult meg. Abban az időben napi hat kilométert futott, és átállt a rendszeres, napi ötszöri étkezésre. Ezt azóta is tartja, ma 88 kilót mutat a mérleg.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!