A röntgenfelvételek és CT vizsgálati eredmények is letölthetővé válnak!



Már 2017-ben elindul, de 2018-ra kötelező lesz minden egészségügyi szolgáltatónak a csatlakozás. Ennek segítségével a betegek a kanapéról is bármikor elérhetik a leleteiket, vizsgálataikat.  Az úgynevezett Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Téren (EESZT), egy külön honlapon keresztül lesznek elérhetők a jövőben az e-egészségügyi szolgáltatások - közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Egy lakossági portál felületére lehet majd belépni, ügyfélkapus regisztrációt követően és a saját TAJ-azonosító megadásával. Itt lesz lehetőség rendelkezni az EESZT-be kerülő egészségügyi adatok és dokumentumok láthatóságáról. Ezen túlmenően minden élesített szolgáltatás lehetőséget ad majd a lakosság számára, hogy aktív részesévé váljon saját egészségügyi ellátásának.

Az EESZT rendszeréhez való kötelező csatlakozás 2017-re tehető. A magánszolgáltatók számára - a tervek szerint - 2018-ra jelölik ki a kötelező csatlakozási időszak lezárását, összhangban a korábban eltervezettekkel. A regisztráló megtekintheti:

  • a számára felírt e-recepteket és e-beutalókat, 
  • nyomon követheti azok állapotát, 
  • értesülhet a hozzájuk tartozó információkról (e-beutalóval lefoglalt vizsgálati időpontja, helyszíne, intézmény elérhetősége, rendelési idő ), 
  • letölthetővé válnak az egészségügyi dokumentumai, leletei, zárójelentései, valamint 
  • lekérhetőek lesznek képi vizsgálatainak eredményei (röntgenfelvételek, CT vizsgálati eredmények). 

A portál súgófelülete biztosítja, hogy mindenki könnyedén eligazodhasson a szolgáltatások használatában. Azok számára, akik újonnan kívánják megismerni az e-egészségügy adta lehetőségeket, létrehoztak egy információs portált, mely a digitális önrendelkezés lehetőségének élesítésével egy időben válik elérhetővé, és ahol minden, a rendszerrel kapcsolatos információ, ismeretterjesztő, valamint képzési, oktatási anyag elérhető lesz, a bevezetéshez igazodva.
Az internetet kevésbé használó betegekre is gondoltak, számukra az egyre nagyobb lefedettséget biztosító Kormányablakok által válik elérhetővé az e-egészségügy. Minden lakossági portálon megtalálható szolgáltatás elérhető bármely Kormányablak ügyintézőjén keresztül is. Forrás

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!