Áttörés várható a családi ház építésben!



Már nemcsak a tengerentúlon, de hazánkban is egyre kedveltebbek a gyorsan, pár hónap alatt felhúzott gyorsházak.

A gyorsház olyan könnyűszerkezetes épület, amelyet nem az építkezés helyszínén állítanak elő, és vakolt panelenként szállítanak az építkezés helyszínére. Itt pillanatok alatt felállítják az előre elkészített falakat, amelyekbe előre beépítenek mindent – ajtókat, ablakokat, de még a vizesblokkot is. Ezután kerül fel a házra a tető.

Az építkezéshez általában szárított lucfenyőt vagy borovifenyőt használnak, hőszigeteléshez pedig üveggyapotot. A külső falakra két réteg gipszkarton borítás kerül, a belső falakra pedig mindkét oldalra egy-egy réteg.

A gyorsházak tökéletes hő- és hangszigetelők, könnyen fűthetők és hűthetők. Bármikor szétszedhető és újraépíthető. Két, legfeljebb három hónap alatt kulcsrakész állapotba kerül. Csak a telket, a vizet és a villanyt kell hozzá biztosítani, ráadásul a tetőrész is hasznosítható lakótérként.

Mennyibe kerül?

A négyzetméterárakat a beépített anyagok minősége és az alkalmazott technológia befolyásolja. Általánosságban elmondható, hogy a kulcsrakész kivitelezés komplett költsége körülbelül bruttó 150-180 ezer forint négyzetméterenként. A 15-20 millió forintba kerülő, 1-3 hálószobás családi házak a legkeresettebbek.

A készházakat építő cégek a fal- és tetőszerkezetre általában 30 évet, az építésre pedig 5 év teljes körű garanciát nyújtanak.

Az építészek közül sokan teszik le a voksukat a készházak gyártása mellett, de nagyjából ugyanennyien szavaznak ellene is. Abban azonban mindenki egyetért, hogy rendkívül gazdaságos a fenntartásuk. Forrás

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!