Nagy méretű jég is eshet az alábbi területeken!



Kora este elsősorban a Dunántúlon várhatók délnyugat felől zivatarok - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Emellett általában az országban egy délnyugat-északkelet tengely menti sávban (Dél-Dunántúl, középső országrész, északkelet) alakulhatnak ki zivatarok.

A zivatarokat viharos (60-80, néhol 80-100 km/h-s) szél, intenzív csapadék, illetve néhol nagy méretű jég kíséri - tették hozzá.

Budapesten és Pest, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Veszprém megyében elsőfokú a figyelmeztetés. Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében a felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Késő este nyugat felől kiterjedt zivatarrendszer várható, amely szerda reggeltől kelet felé távolodik. Éjszaka az ország déli felén várható több intenzív csapadékgóc kialakulása, amelyhez felhőszakadás, jégeső és viharos szél társulhat.

Szerdán napközben az ország döntő részén átmenetileg nyugodt időjárás várható, majd késő este nyugat felől hidegfront érkezik. A záporokkal, zivatarokkal, megerősödő, zivatar környezetében viharossá fokozódó széllel érkező front várhatóan éjfél körül éri el a Duna vonalát. A Dunántúl nyugati részén heves zivatar is kialakulhat.

►►KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!