Ez a szokásosnál sokkal magasabb szintű kezdet lehetőségét kínálja most nekünk.



2017. február 26. - Újhold és napfogyatkozás a Halakban: Béke, elfogadás és megbocsátás.

A gyűrűs napfogyatkozással egybekötött Újhold a szokásosnál sokkal magasabb szintű kezdet lehetőségét kínálja nekünk, mert a zodiákus utolsó jegyéhez érkeztünk. A jelenség Dél-Amerikából és Afrika déli részéről lesz látható szabad szemmel, Európából és így Magyarországról sajnos nem tudjuk megtekinteni.
A Halak Újhold zárja a Holdévet, a Tűz és Víz csap össze, ami úgy hathat ránk, mint egy finom, meleg és energetizáló fürdő, de fájdalmasan égető gőz is lehet. A mi választásunk, mennyire tudatosan kezeljük ezeket az energiákat.

A napfogyatkozás idején érzelmeink elhomályosíthatják öntudatunkat, és a fényről az árnyékos oldalra sodornak, azaz szembesítenek bennünket saját „árnyoldalunkkal”.
A fő kérdés az lesz, hogy a tavaly szeptemberi fogyatkozás óta le tudtuk-e zárni az akkor feltárt kérdést, hogy most múltunk részévé tudjuk-e tenni a szeretet, elfogadás, megbocsátás (Halak) által. Vagy helytelenül még mindig a jelenünk meghatározója és a türelmetlenség, düh (tüzes Kos) irányába tereli egyéniségünket?

Négy bolygót találunk a Halakban és hármat a Kosban. A döntés a mi kezünkben van, hogy melyik irányba billenjen a mérleg nyelve, vagy megtartjuk az egyensúlyt és integráljuk az általuk kínált erényeket.

A Halak a zodiákus utolsó jegyeként összegez mindent, ami előtte van. Leteszi Egóját és magában egyesíti az egész világot: mindent, ami létezik. Tudja, hogy nincs értelme a tér és idő korlátainak, mert nem léteznek. Igaz, hogy az ember a saját testében, a földi szinten behatárolt világában él, de a lét értelme túlmutat ezen: a tapasztalatok, érzések által fejlődik a lélek, a tudat, s ekkor rádöbben ő, az EMBER, hogy élete több, mint valaha gondolta.
Nem az számít, mi veszi körül, hanem hogy mit tanul belőle. Nem az a lényeges, hogy saját érdekeit érvényesítse, hanem hogy átadhassa másoknak, amit tanult. Hiszen az ő egyéni meglátásaival a többi lélek is emelkedhet. És ez a folyamat MINDENKIT magában foglal. Végtelen.

A Kos pedig az első jegy. Az “őserő”, az önérvényesítő, a harcos, akinek energiáit most a Halak szolgálatába kell állítanunk. A népek, emberek közötti békéért, valamint az embertársaink és a természet iránt táplált önzetlen szeretetéért, vagyis a spirituális világszemlélet, az egység létrehozása érdekében. Ezt a bátorságot a Kosban álló Mars és Uránusz együttállás, illetve a mellettük járó Vénusz szolgáltatja.
A velük szemben, a Mérlegben hátráló Jupiter ugyanakkor gondoskodik arról, hogy ne az agresszív szélsőségek felé terelődjünk. A Nyilasban lévő Szaturnusz hitünket erősíti; a küldetést, az önzetlenséget, a gyógyulást, feloldódást pedig a Halak hozza.

És még egy numerológiai gondolat. A Halak 8. fokán következik be az Újhold, nem mellesleg 26-án (2+6), tehát az esemény meghatározója a 8-as. Ez a szám egy önmagán túlmutató, az anyagi valóság szintjén is megvalósítható célt közvetít.
Negatív rezgésében a meggondolatlanságot, a harciasságot és a támadást erősíti, viszont erénye, hogy fáradhatatlanságával nagy kaliberű terveit is képes sikerre vinni, ha kemény munkája közben megtanul adni is; adni másoknak és hálát adni azért, amit elért.

Az eltérő irányú és nagy energiaváltások fáradtságot idézhetnek elő, ezért érdemes az Újholddal kicsit megpihenni, visszavonulni és elgondolkozni az üzeneten. Holdjegyetekkel összevetve még mélyebb felfedezéseket tehettek. Vagy hallgassátok meg, hogy csillagjegyetek esetében, melyik életterületet érinti a napfogyatkozás. Felkészültetek?

Szeretettel: Sebestyén Ági - pozitivkisugarzas.blogspot.hu

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!