Követhető a példa!



Szülők varázsoltak színkavalkádot a pilisi iskola folyosóira

Amikor belépünk, mintha egy mesevárosba toppannánk: tarka szekrényajtók a folyosón, körbe a falakon a gyerekek és a pedagógusok alkotásai, a mennyezetről bohócok, balerinák lógnak – első látásra egyértelmű, hogy nagyon izgalmas az élet a pilisi Gubányi Károly Általános Iskolában.

Nagyon összetartó kis közösség él itt. A tantestület célja, hogy a gyerekek ne csak a tanulás, a dolgozatok és a feleltetések helyszíneként tekintsenek az iskolára. A lényeg az, hogy szeressenek idejárni, és mindenki megtalálja azt, miben tehetséges, s mi az a tevékenység, amiben örömmel fel tud oldódni – legyen szó akár sportról, kézműveskedésről, vagy valamilyen művészi tevékenységről.Minden tanév végén fontos esemény az iskola életében a gála, ahol a gyerekek az egész évben tanultakat mutatják be, és a pedagógusok is fellépnek mindig valamilyen műsorral. Fontosnak tartják ugyanis, hogy a tanárok minél többször kilépjenek a hagyományos szerepükből, hadd lássák azt a gyerekek, hogy ők is pont ugyanolyan emberek, mint a szüleik.

És a szülők nemcsak az ünnepségeken vesznek részt, hanem minden feladatból tevékenyen kiveszik a részüket. Egy hétvége alatt sajátkezűleg újították fel a folyosó ütött-kopott szekrényeit, színesre festették a szekrényajtókat, lecserélték a függönyöket – mindezt saját pénzből, időt, energiát nem sajnálva. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!