Húsvét után kezdik!



Elkezdődött az egyeztetés a BKV és a szakszervezetek között az április 18-án kezdődő sztrájk elégséges szolgáltatásáról. Információink szerint a VTDSZSZ és a BKSZSZ, a BKV két legnagyobb szakszervezete a következő elégséges szolgáltatási tervezetet adja elő a tárgyaláson: 

  •  a két első napon a törvény óránkénti és viszonylatonkénti 66%-os minimális szolgáltatási szintet ír elő (azaz pl 100 buszból 66-nak közlekedni kell). A fokozatosság elve mentén a szakszervezetek ezeken a napokon nem törekszenek ezt a lehetőséget kihasználni, csak jelképesen fognak vissza egy-két járatot a rendes menetrendhez képest.
  • a második napoktól viszont más a helyzet. Igaz, hogy viszonylatonként, de csak napi átlagban kell teljesülnie a 66%-nak a törvény szerint. (Reggel 6-tól 9-ig és délután 15-től 18-ig viszont óránként is teljesülnie kell a 66%.nak.) Erre azt a verziót találták ki, hogy csak reggel 6-kor indul be a BKV, de este hatig a rendes menetrend szerint járnak a járatok, este 18-tól viszont teljesen megáll minden, ami BKV

Így teljesül a napi átlag 66% és a két (reggeli és esti) csúcsidőben, illetve a köztük lévő napszakban 100%-os szolgáltatást biztosítanak. Ezzel bőven teljesül a napi átlag követelmény. A szakszervezetek fontosnak tartjuk az utasok biztonságát, ami ilyen forgatókönyv mellett nem kerül veszélybe. 

Április 18-án 0 órától háromnapos sztrájkba kezdenek a BKV dolgozói. A háromnapos sztrájk április 24-én egy ötnapossal folytatódik. A szakszervezetek az állami cégeknél történt 30 százalékos béremelést követelnek (három évre elosztva). A sztrájk bizonyosan nem érinti a buszvonalak nagy részét, ahol a VT-Arriva vagy a Volánbusz szolgáltat. A HÉV-ek is járni fognak, mert tavaly átkerültek a MÁV-hoz. Forrás: index

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!