Nem elírás! 2500 Fontot kapott! Egyszerre 4 kutyára kellett vigyáznia!



Rengetegen szeretnének olyan munkát, ahol nem kell halálra dolgozni magunkat, és emellett azért szép kis summát vihetünk haza. Egy közvélemény-kutatás kiderítette, hogy a kutyasétáltatás manapság az egyik leglazább munka, és emellett ráadásul hihetetlenül jól lehet vele keresni egész Nagy-Britanniában.

A rengeteg elfoglalt, felgyorsult életet élő üzletemberekkel és üzletasszonyokkal telített brit fővárosban manapság hatalmas az igény a házi kedvencekre vigyázó, azokat felügyelő és megsétáltató személyekre. Egy profi kutyasétáltató több mint £10,000-tal keres a hivatalos brit átlagkereset felett, a minimálbérnek pedig két és félszeresét is hazaviheti, akár 15 napi munkával - derült ki egy tanulmányból.

A londoni és az Anglia dél-keleti részén dolgozó hivatalos kutyasétáltatók £11-14-ot is elkérhetnek kutyánként, óránként az elfoglalt gazdiktól. Ez az összeg £32,256 évi fizetésnek felel meg, ha havonta 192 kutyát visznek el sétálni 1 órára. Ez kicsit több, mint 8 óra kutyasétáltatás naponta, Ha 1 kutyát visz csak egyszerre az illető, azonban a hivatalos kutyasétáltatók 4 kutyát is kivihetnek, a nem hivatalosak pedig akár többet is. A tanulmány szerint a „bérgazdik” átlagosan 13 kutyát sétáltatnak meg naponta Angliában, ami azt jelenti, hogy több, mint £2,500-ot összesétálhatnak mindössze 15 nap alatt. Az ország többi részén kicsit alacsonyabb a bérük, ami átlag £11.50-ot jelent óránként minden egyes kutya után, de azért ebből is el lehet éldegélni „valahogy”, főleg, ha a Londonon kívüli lakhatási költségeket nézzük, ami jóval alacsonyabb.

Jamie Shanks 2010 óta hivatalos kutyasétáltató. Szerinte az induláshoz egy dolog kell: elkötelezettség. 100%-ig biztosnak kell lennünk abban, hogy ezt akarjuk csinálni. Másodszor, nem más kutyasétáltatónak dolgozzunk néhány fontért óránkért, hanem, csináljuk meg a saját vállalkozásunkat.

Akinek már volt vagy van saját vállalkozása, tudja nagyon jól, hogy a kezdet nagyon nehéz. Ezért van szükség az elköteleződésre és az optimizmusra, mert ez ad erőt ahhoz, hogy kitartsunk az egyáltalán nem zökkenőmentes kezdeti időszakban.

Jamie szerint, a kutyasétáltató vállalkozásnak sok előnye van, például, az indulási költségek nagyon alacsonyak; nagyon kevés tudást és képzést igényel; a vállalkozás lehetővé teszi az embernek, hogy a saját maga főnöke legyen.

Hogyan határozzuk meg az árakat? A kutyasétáltatásért akár 11.50 fontot is el lehet kérni óránként, de az átlagos ár 7-10 font között mozog. A kutyasétáltatásnak két fajtája van, a csoportos és az ún. solo. A csoportosban van a legtöbb pénz.

A legtöbb gazdi ebédidőben kéri a kutyája sétáltatását, mert ez az az idő, amikor ők is barátokkal kapcsolódnak ki. Ezért, a legzsúfoltabb időszak a kutyasétáltatók számára az ebédidő. Ekkor érdemes a legtöbb csoportos sétát betervezni, mert ebben az időszakban van a legtöbb pénz.

A solo sétáltatást általában idősek és mozgássérültek kérik, akik nem bánják, mikor viszik ki a háziállatukat a levegőre. Ennek köszönhetően, akár reggel vagy este is beszúrhatjuk őket a napirendünkbe, amikor letudtuk a csoportos sétákat.

A sétákon kívül számos más szolgáltatás is van, amelyet igényelnek a városban élő gazdik a kedvenceik számára. Az egyik legnépszerűbb a kisállatra való vigyázás, vagyis, a pet sitting, amelyet akkor kérnek a gazdik, ha leutaznak egy időre és nem viszik magukkal az állataikat. Szintén nagyon népszerű az ún. pet visit is, amikor azt kérik, hogy látogassuk meg az állatokat az otthonaikban, és gondoskodjunk róluk meghatározott időpontban a nap során. Elterjedt az ún. dog boarding is, ami annyit tesz, hogy éjszakáraa hazavisszük a megrendelő házi kedvencét, amiért átlagosan 10 fontot is elkérhetünk.

A kutya sétáltatás jó mókának tűnhet, azonban, felelősséggel is jár. A ránk bízott állatok akár egymásra is támadhatnak, kiszaladhatnak az úttestre és számos egyéb módon is megsérülhetnek. Ezért, vigyáznunk kell rájuk. Nem árt megismernünk a kutyák viselkedését és letennünk egy kutya elsősegélynyújtó tanfolyamot is vészhelyzet esetére.

Jamie szerint, nem árt, ha van saját autónk, amivel szállíthatjuk az állatokat a háztól a parkig és vissza, ill. ne vállaljunk be olyan megbízásokat, amelyek messze vannak a saját lakásunktól, mert akkor előfordulhat, hogy többet fogunk költeni a benzinre, mint amennyit keresünk. Ezen kívül, nem árt, ha van nálunk pót póráz, víz és játékok is az állatok számára.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!