A két Ferences rendi apáca hamarosan kimondja a boldogító igent egymásnak.



A Ferences szerzetesrend két egykori apácája nemsokára kimondja a boldogító igent egymásnak az észak-olaszországi Pinerolóban. A 44 éves Federica és az azonos korú Isabel három éve ismerkedtek össze egy lelkipásztori úton, és az új olasz törvényeket kihasználva, bejegyzett élettársi kapcsolatba lépnek.

Az anyakönyvvezető előtti szertartás utáni ceremóniát egy volt pap fogja végezni, akit az egyházból a pápa kiközösített, mert homoszexuális párok frigyére adott egyházi áldást.
Az ifjú pár előítéletektől azért nem tart, mert „Isten azt akarja, hogy boldogok legyenek az emberek” - idézték. Mindketten továbbra is a szociális területen akarnak dolgozni.

Olaszországban egyre több azonos nemű pár él a bejegyzett élettársi kapcsolatra lehetőséget nyújtó törvénnyel. A jogszabály, aminek az elfogadásáért már évek óta küzdöttek a katolikus többségű országban, nyáron lépett hatályba. Olaszország volt az utolsó nyugat-európai állam, ahol ezt eddig jogszabály korlátozta, amit a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága is sokszor kifogásolt.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!