Az egyetlen jó hír, hogy nem várható fronthatás.



Hétfőn kezdetben a keleti országrészben lehet még borult az idő, északkeleten jelentéktelen csapadék is előfordulhat a reggeli órákban, máshol viszont szakadozottabb lesz a felhőzet. Napközben egyre többfelé süt ki hosszabb időre a nap, csapadék ekkor sehol sem várható. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz az északi-északnyugati szél, Ezért még hidegebbnek érezzük a levegőt. Hajnalban -5 és +3, napközben 4 és 8 fok között alakul a hőmérséklet.

A ma reggeli széltérképen látszik, hogy szinte mindenhol nagyon erős a szél.

Kedden nyugaton, északnyugaton lehet több felhő az égen, máshol hosszabb napos időszakokra számíthatunk, csapadék sehol sem valószínű. Hajnalban az Alföldön többfelé pára, köd képződhet. Nyugaton megélénkülhet a délies szél. Hajnalban többfelé -5 fok alatti értékeket mérhetünk, napközben 2-8 fokra van kilátás.

Szerdán a megnövekvő felhőzetből elsősorban a Dunántúlon számíthatunk csapadékra, eső, havas eső, a magasabb tájakon havazás is kialakulhat. Délután 1 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön egy hidegfront érkezik további csapadékkal, feltámadó széllel, lehűléssel. Az esőt a jelenlegi számítások szerint elsősorban a Dunántúlon és északon válthatja fel havas eső, havazás.

Pénteken már naposabb, szárazabb, de többfelé hideg időre számíthatunk. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!