"Valami óriási baj van itt gyerekek!"



Kasza Tibor énekes-műsorvezető most a Facebookon közölte azt a történetet, amely az anyjával esett meg egy meg nem nevezett kórház sürgősségi osztályán. Elmondása szerint a trombózisgyanús édesanyját majdnem 7 óráig várakoztatták egy széken ülve. Miközben azt sem lehetett tudni, tényleg trombózis van-e a lábában, és elindulhat-e a vérrög.

Kaszának majdnem 1 millió követője van a Facebookon, így sokakhoz eljutott az üzenet, pár óra alatt több száz hozzászólás érkezett. Többen hasonló tapasztalatokról számoltak be.

Kasza - aki épp nászúton Thaiföldön tartózkodik - a videón elmesélte cukorbeteg édesanyja kálváriáját. Az előzmény az volt, hogy korábban le akarták vágni a lábát a cukorbetegség miatt, de végül egy specialista meg tudta menteni a lábát. Vagyis meg lehetett menteni, de

Ilyen előzmények után érthető, hogy jobban aggódik a beteg, akármilyen probléma esetén.

Amikor erős fájdalmak és dagadás jelentkezett a lábán, azonnal hívták a mentőt. Péntek délután négykor trombózisgyanúval be is vitték a kórházba. A mentősök a trombózisgyanú miatt fekve szállították és a fektetését javasolták, a sürgősségin azonban leültették egy székre, mert állítólag nem volt fekvőhelyük. Kasza telefonon el tudta érni a nővérpultot, és elérte, hogy vigyenek még egy széket az anyjának, hogy fel tudja tenni a lábát.

A 10 perces mentős szállítás alatt feküdni kellett, utána meg ücsörögtetik egy széken?!

Délután 4-kor érkezett, hajnali 1-kor ért haza.

Kasza többször megismételte, hogy nem az orvosokat és ápolónőket támadja, de a sürgősségi rendszer - az úgynevezett triage - működését élesen kritizálta. A triage rendszer lényege, hogy a nővérek a sürgősségire érkezőket a rendes vizsgálat előtt megvizsgálják, és eldöntik, hány órán keresztül lehet halogatni a vizsgálatot.

'Vannak sétáló látnokok ott, akik megmondják, hogy 6-7-8 órát vagy 2-t tudsz túlélni egy faszéken ücsörögve?' - tette fel a kérdést Kasza. 'Az a jó, hogy nem voltam ott, mert én biztos őrjöngtem volna, ha látom, hogy 6 órája ücsörög egy faszéken' - mondta Kasza.

Kasza többször megismételte, hogy nem pusztán a saját édesanyja, hanem az összes többi beteg miatt szólal meg. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!