Sok helyen még mínusz 5 fok is lehet!



Az érintőleges hidegfront elhagyja a térségünket, és egy anticiklon alakítja az időjárásunkat. Az itt lévő hideg levegő és az éjszakára mérséklődő szél miatt erős éjszakai lehűlések várhatók, a hajnali órákban a fagyzugos helyeken akár -5 fok is lehet. Hétfőn már erősödik a nappali felmelegedés.

Országos előrejelzés

Vasárnap
Északkelet felől csökken a felhőzet, és a nap nagy részében már gomolyfelhős napos időre lehet számítani, eleinte néhol zápor még kialakulhat. Éjszaka túlnyomóan derült lesz az ég, csapadék nem várható. Az északi, északkeleti szél többfelé erős, északkeleten helyenként viharos lesz, majd mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet délután általában 10 és 13 fok között valószínű, de északkeleten néhol hűvösebb is lehet. Késő estére 1 és 7 fok közé hűl le a levegő.

Hétfő
Túlnyomóan derült lesz az ég, és csak kevés gomolyfelhő zavarhatja a napsütést. Csapadék nem várható. Néhol megélénkül az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -4 fok között valószínű, de a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 15 fok között alakul.

Kedd
Derült időre számíthatunk, csapadék nem lesz. Többfelé megélénkül a nyugati, délnyugati szél. Reggelre foltokban köd képződhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul, de a fagyzugokban hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 21 fok között várható.

►►KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!