Sokan azt hiszik, hogy az OEP, a TB minden orvosi ellátást és a beavatkozást támogat, de ez nem így van. 



Sokan azt hiszik, hogy az OEP, a TB minden orvosi ellátást és a beavatkozást támogat, de ez nem így van. 

1. Fizetősek a munkahigiénés szűrő- és ellenőrző vizsgálatok illetve minden ezzel kapcsolatos járóbeteg-szakellátások, a foglalkozás-egészségügyi alapszolgáltatások.

2. Ha gondnokság alá helyezési eljárást szeretnénk vagy kell indítanunk, az is pénzbe kerül. Először is készíttetnünk kell egy orvosi szakvéleményt a beteg állapotára vonatkozóan, amiért fizetni kell. Kivételt képeznek azok az esetek, amikor a vizsgálatra és szakvéleményezésre társadalombiztosítási vagy szociális juttatásra, kedvezményre, illetve egészségbiztosítási ellátásra való jogosultság megállapítása céljából van szükség.

3. Ha sportolás közben sérülünk meg, akkor is magas számlára számíthatunk. Pontosabban ez a szabály az extrém illetve a különösen veszélyesnek minősített sportokra igaz, de ide tartozik a szórakoztató-szabadidős tevékenység is. Pl. vízisí, a jet-ski, a vadvízi evezés, a hegy- és sziklamászás az V. foktól, a magashegyi expedíció, a bázisugrás,a bungee jumping, a falmászás, a roncsautó-sport (auto-crash), a rallyzás, a hőlégballonozás, a félkezes és nyílttengeri vitorlázás, a sárkányrepülés, ejtőernyőzés, paplanernyőzés, valamint a műrepülés.

4. A hivatásos sportolókat sem látják el ingyen az orvosnál ha sportegészségügyi vizsgálatra érkeznek.

5. A plasztikai műtétek jelentős része szintén nem támogatott az OEP által.Az ami esztétikai célú és nincsen egészségügyi oka, azokat a műtéteket nem támogatják.

6. Meddővé tételi eljárásért is fizetni kell, amennyiben nincs egészségügyi oka.

Az egészségbiztosító nem támogatja az egészségi állapotot pozitív irányba alapvetően nem befolyásoló ellátásokat!

Ha az egészségügyi intézménybe kísérő kísér a beteget, akkor neki a szállásért és az ellátásért is fizetni kell!
Ez alól kivételt képeznek a 14 éven aluli betegekkel érkező szülők, gyámok, törvényes képviselők, nekik nem kell fizetniük ezekért az ellátásokért.

Fizetnie kell a járművezetői alkalmassági vizsgálatokért, és a lőfegyvertartásra vonatkozó orvosi alkalmassági vizsgálatokért.

Fizetős szolgáltatás a detoxikáló is, ahová túlzott alkohol vagy kábítószer fogyasztás következtében kerülnek be a betegek. Emellett az alkohol, illetve kábítószer szintjének kimutatása érdekében végzett vérvizsgálatok, a látlelet kiadásának költségeit is a betegnek kell viselni.

Fizetni kell számos védőoltásért is, természetesen csak azokért a védőoltásokért, amelyek nem kötelezőek Magyarországon.Sokszor nem csupán az oltóanyag árát de oltási díjat is kell fizetni, de vannak olyan védőoltások is, ahol csak az oltóanyag árát kérik el.(ilyen pl az influenza oltás vagy a HPV oltás) Forrás: hazipatika.com

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!