Összeszedtünk egy csokorra valót a poloska invázióval kapcsolatos vélemények közül.



'A IX. kerületben lakom bokros, fás környezetben. Rengeteg van itt is, megrágják a balkonnövényeket, ilyenkor kezdenek menedéket keresni a lakásban,. Van sima zöld, pöttyös és szürke is.A minap a napsütötte ablakról, függönyről legalább 20-at porszívóztam fel hirtelen. Talán ez a leghatékonyabb fegyver ellenük. Mennyi lehet még amit nem vettem észre...'

Van egy Decis nevű permetszer és a petróleum hatásos ellenük. Petróleumból lehet venni szagtalanítottat is. Nekünk használt a kertben.

Hát a levendulát nem igazán kedvelik! Amig nem volt az erkélyen ,napi 10-12 poloska is előfordult, most 4-5!


Berettyóújfaluban mindenhol repkednek....most a szőlőn tanyázik egy nagy családnyi.
 

Imádják a tűzbabot. Mi azért ültettünk, mert ha megjelennek, azon jelennek meg előszőr. Azt lepermetezzük Karate nevű permettel. Így sikerült megmenteni a paradicsomot. :)

Amikor lehűl a levegő, de a házfal még meleg, hát nem akarok nagyot mondani de ha nincs 50-60 db egy se. Mondanám, hogy a mi házunkkal van a baj, de 3 másik szomszédos ház fala is pöttyös... Mifelénk még nem láttam zöld színűt itt a sötét szürke, mintás vékony poloska van. Ki google-ztam és a képek alapján egy Magyarországon 2 éve elszaporodott Keleti fajta poloska ami nálunk van. Nincs mit tenni ellene, hiába szúnyogháló minden ablakon, a legkisebb rést is megtalálják, ha csak 5 percre nyitva hagyjuk az ablakot. Jó lenne valami hatásos ellenszer, mert az időjárás előrejelzést nézve még jó darabig nem lesz fagy ami kiirtaná őket.

Nálunk is ez van....már kezdünk megőrülni.. :-( Idáig a rozsdamaró,meg a sósavas víz használt.Ezzel csak az a baj,hogy minden egyebet kimar,de engem már ez sem érdekel.A boltban kapható rovarirtók hatástalanok.

Szabadszàllàs 2 éve küzdünk ezekkel a zöldekkel heti permetezés s vigyorognak a dögök.....

Protect légy- és szúnyogirtóval fújom őket pár percig még kapáloznak, de utána megdöglik.

Én műanyag csavaros tetejű dobozzal vadászom le őket a tetőablakok környékén, benne is múlnak ki. Nagyon utálom a szagukat, mert annak idején édesanyám Kecskeméten ha véletlenül összenyomta őket irtózatos bűzt árasztottak. Ő gyufás skatulyával vadászta....

Én nem csapom agyon mert büdös, gusztustalan. WC papírral megfogom, lehúzom oda, ahová való. Ha kihajtom, visszajön. A legkisebb rést megtalálják. Mindenhol szúnyogháló van, és rájöttünk, hogy a redőnyök zsinórjának bejövetelénél is befér. Esténként vadászunk, 7-8 még így is akad. Sajnos a ház sárgás színű, na azon a napsütésben még 20-30 is található, pontosan az ajtó mellett. Próbáltuk lefújni őket már mindennel, de hiába.

Én a Raid hangya és csotányírtóját vetettem be hatásos !

Szigethalmon is rengeteg van. Paradicsomokat, káposzta féléket tönkre tették.

Hát nálunk Százhalombattán is megjelentek a ,, bevándorlók ' a délutáni napsütés vonzza őket ilyenkor nem tudok kiülni az erkélyemre élvezni a napsütést mert egyfolytában repkednek. Alig várják , hogy kinyíljon az ajtó és már huss bent is vannak a lakásban! Aztán találd is meg! Láttunk már zöldet, szürkét és barnát is.

Bejönnek a harmadik emeletre és nem nagyon tudok védekezni ellenük!

Én a 4.-en lakom... az erkély tele van velük :( olyankor kinyitom egy kicsit az ajtót... fújok rájuk gyorsan chemotox-ot... majd,mint a villám becsukom az ajtót, mert 100-an 1000 felé repülnek... majd negyed óra múlva kinyitom az ajtót,és nincs egy sem :) Eliszkolnak... de nem találok lehullva 1 db-ot sem,hogy megdöglött volna a szertől.

Kaposváron lakom.Nem túlzok ha azt mondom minden tele van velük.De nem csak ez a zöld szaporodott el hanem a fekete is.Apró pöttyök vannak a hátukon. Az üvegházban is tele a paprika a paradicsom,minden. A csili paprikáimon is azért vannak fura foltok.De a növények szárán is sok a fekete folt. A málna ehetetlen volt. Szörnyű.

Én szódabikarbónával és ecettel fújtam le őket, de 3-4 napnál tovább nem tartott. Egy paradicsomon 2-3 mocsodék volt.A frász jött rám!! A fügén és a Virágokon is tele van. Szóval mindent megrágnak szörnyű!!!!!!!!!!!!!!!!

Sajnos valóban létezi (mi leveli poloskának hívjuk). Sőt az idén tele volt a zöld poloskán kívül legalább még kétféle feketével is. Az egyik sima fekete a másiknak a háta szélén fehér csík helyezkedik el körben. Ez utóbbiakat csak az idén láttam. De szinte invázióként. A zöld poloska kb 3 éve jelent meg a kertünkben, tavaly rengeteg volt az idén jóval kevesebb. Ugyanakkor a fekete bőven pótolta a létszámhiányukat. Nem hiszen, hogy az lenne a megoldás, hogy szépen kitesszük, hagy szaporodjanak, ugyanakkor én is irtózom a bűzüktől. A lakásból való kitevéshez nem kell abraka-dabra puszta kézzel megfogom, lazán tartom az összecsukott markomban és kidobom, ilyenkor rendesek, nem eresztik ki a bűzüket. 

Bevált poloska űzési technikákról ITT is olvashatsz!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!