Ez akár eldöntheti a választásokat!



Videót tett közzé Soros György, aki így kíván reagálni az őt ért vádakra, támadásokra és hadjáratra, amit a Fidesz kormány nagyjából 2 éve folyamatosan, egyre erősebben folytat ellene. “Soros György a jelenlegi magyarországi helyzetről” című felvételen Soros arról beszél, hogy hosszú ideig kapcsolatban állt Orbán Viktorral és a “Bibós fiúkkal”.  Soros elmondta, nyilvánvaló, hogy Orbán és köre “maffiállamot épített ki”, melyben a magyar emberek kenyere az elnyomás és a gyűlölet, a hazugság, és az apátia.

“MAGYARORSZÁGOT KIHASZNÁLJA, ELNYOMJA AZOKAT, AKIK ELLENZÉKBEN VANNAK”

Soros azt mondja, Orbánék kihasználják a vezető pozíciójukat arra, hogy hatalmukat megtartva meggazdagodjanak. 

“Ez az ellentéte annak, amit mi akartunk elősegíteni. Elvi ellentétek vannak köztünk, amit nem lehet áthidalni. Nekem nincs személyes ellentétem. Elvi ellentétem van. A rendszerét ellenzem” - mondja Soros.

Orbán egykori mentora szerint alapítványát, és a magyar civil társadalmat Orbán “ki akarja irtani”. Bár ő személyesen ebből nem érez semmit, hiszen “Orbán nem ér el hozzá”, de kiemelt figyelemmel kíséri a magyarországi aktualitásokat.

“megítélésem szerint most a rendszer jobban elnyomja az embereket, mint az orosz megszállás alatt. ott sikeresebben tudtuk támogatni a társadalmat ahhoz, hogy információt és segítséget kapjanak.”

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!