Egy régi és egy új dalával köszöntjük őt! Gyertyák és Hogyan tudnék élni nélküled?



Kevesen tudják róla, hogy Diósgyőrben született. Édesapja a Diósgyőri Vasgyár mérnöke volt, majd politikai okok miatt elbocsátották állásából, és a család Budapestre költözött. 

Háromszor kötött házasságot, de gyermeke nem született. Harmadik feleségével, Rebeccával egy New York-i rock-kocsmában ismerkedett meg, Családjával Budapesten és Dióspusztán élnek.

Demjén Ferenc elvégezte a Petrik Lajos Vegyipari Technikumot és vegyésztechnikus lett, ám ebben a szakmában csak egy-két hónapot dolgozott, Elkezdte fejleszteni zenei tehetségét, Gosztonyi Jánostól tanult zongorázni, aki gyakran elvitte őt a Zeneakadémiára, ahol orgonán is gyakorolhatott.

1970-ben találkozott Bergendy Istvánnal, aki meghívta saját együttesébe. Szövegíróként a Jöjj vissza, vándor című dallal debütált, amelyet további slágerek követtek. Az országos ismertséget az 1970-es szilveszteri televízióműsor hozta el számukra, melyben Hofi Géza műsorszáma három perccel rövidebb lett és a fennmaradó időt kitöltendő, előadhatták a Mindig ugyanúgy című számot.

Gyertyák 1972-ből.

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!