A boltban megvehető mikrózható papírzacskókban nagyon sok káros anyagot rejtenek. Szerezz be pár papírzacskót, és készítsd el magadnak a finom pop-cornt!
MI A BAJ A BOLTIVAL? Vaj-aromát tartalmaz, ami nagyon káros! A diacetil (da) az a vegyi anyag, amely a mikrózható pattogatott kukorica jellegzetes ízét adja. A megszilárduló diacetil Alzheimer-kórt okozhat!

Káros a tasakon található bevonat is. Ez a perfluorooctanoic sav, amely károsíthatja a májat és rombolja az immunrendszert. Veseproblémákat okoz, komoly légúti és asztmatikus tünetek kiváltója. A legnagyobb dózissal a popcorn-tasak felnyitásakor találkozol, de mindvégig jelen van.

A legtöbb pattogatott kukoricában szójaolaj vagy kókuszolaj van, de már az is megváltoztatott formában, azaz hidrogénezett növényi olajként. Előfordulhat, hogy a csomagoláson nem is szerepel transzzsír, így nem is tudsz róla, hogy megeszed.

HOGYAN KÉSZÍTS SAJÁT POP-CORNT?

Egy közönséges papírzacskóba tegyél egy kanál pattogtatni való kukoricát - nagyobb üzletekben, piacokon, de bioboltokban is kapható! Adj mellé egy kanálnyi kókuszzsírt, és szórd meg alaposan sóval. Jól rázd össze.  A zacskó tetejét hajtsd le, és már mehet is 2-3 percre a mikróba! Nézd meg a videót is!

► KÉRJÜK LÁJKOLD, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!