A kávé csodás tónust ad a hajnak, és az ősz hajszálakat is képes elfedni.



A  National Cancer Institute szerint több, mint 5000 különböző kémiai anyag található a hajfestékben, amelyek közül sok elismert rákkeltő. De vannak olyan módszerek, amelyek természetes úton képesek színezni a hajat, bár nem tartanak túl sokáig, viszont nem károsak sem a hajra, sem az egészségre.

A kávé is képes színezni a hajat, mármint azok számára, akik a sötét színű haj kedvelői. Csillogóvá varázsolja a hajat és serkenti a haj növekedését is. 

Kávé-festék készítése

Főzzünk egy jó erős eszpresszó kávét. Kókuszolajhoz vagy a szokásos hajkondicionálónkhoz keverjünk 2 csésze főzött kávét és 2 evőkanál kávézaccot, majd végül egy pohár hideg kávét. Keverjük össze a hozzávalókat, majd vigyük fel a száraz hajra és hagyjuk hatni egy órán át. A haj csokoládé színt kap majd, az eredeti hajszíntől függően változik az árnyalata.

Elsősorban meg kell mosni a szokásos módon a hajat,majd öntsük le frissen főzött, kissé langyos kávéval, hagyjuk így 20 percen át, majd mossuk le a hajunkat almaecetes vízzel. Ez segít lezárni a színét. Ezt az öblítős módszer azok számára ajánlott, akik csupán egy nagyon kevés árnyalattal szeretnének sötétebb hajat vagy csak az ősz hajszálakat szeretnék eltüntetni. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!