A legtöbb kórházból tehát az alapvető higiéniás eszközök is hiányoznak!



A kórházi higiénia nem csak azért rettentő fontos, mert alapvető szükségletet takar, hanem azért is, mert ezekben az intézményekben fennáll a veszélye a fertőzéseknek, amelyek gyakran végzetesek lehetnek. Kórházi fertőzésekben többen halnak meg, mint közlekedési balesetek során. A kórokozókat gyakran már a kórházba kerülésük után szedik össze a betegek, amelyek létezéséről és terjedéséről már évek óta tudnak az ellenőrző szervek, mégsem tesznek semmit ellenük - olvasható a hazipatika.com cikkében.

Nozokomiális fertőzéseknek nevezzük azokat a fertőzéseket, amelyek kórházi tartózkodás alatt, illetve a kórházból való távozás után jelennek meg. A mosdók állapotával kapcsolatos kifogások rendszeresek, a megfelelő higiénia szinte kivétel nélkül hiányzik. A WC-papír és szappan hiánya általános probléma, ami azért is jelent nagy gondot, mivel a mosdókból könnyebben elkaphatók olyan egyszerűnek tűnő fertőzések, amelyek a legyengült immunrendszerben komoly pusztítást is okozhatnak. A nem megfelelő takarítással ugyanez a helyzet.

A legtöbb kórházból tehát az alapvető higiéniás eszközök is hiányoznak! Ezért ha kórházba kell menni, mindenképpen legyen a csomagban kézfertőtlenítő, antibakteriális szappan, WC papír! Ha van választási lehetőséged, a kisebb ágyszámú kórtermet válaszd, mert minél több ember van egy térben, annál nagyobb a fertőzésveszély!

► Kíváncsiak vagyunk a TE tapasztalatidra is!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!