Nagyon megterhelő lesz a szervezet számára a következő 36 óra!



Kettősfronti hatás várható szerdán! Eleinte északon hó, havas eső, máshol ónos eső, eső valószínű, de napközben egyre több helyen már esőre kell számítani. A csapadék mellett több helyen pára, köd is képződhet. A déli-délkeleti szél az Alföldön és délen élénkülhet meg. Hajnalban -5, +2, délután -3, +4 fok között alakul a hőmérséklet.

Az időjárás változásai mindenkire hatással vannak kisebb-nagyobb mértékben, minden harmadik ember kifejezetten érzékeny ezekre a változásokra. Az időjárás több mint negyven különböző tünetet képes produkálni, amik közül egy-kettő jelentkezik az arra érzékenyeknél. 

Az időjárás-változást megelőző csont- és ízületi fájdalom sokak által ismert. A reumásokat érinti leginkább ez a jelenség, néha már két nappal hamarabb megérzik a bekövetkező változásokat. Sokan vannak azok is, akiknek eltört egy csontjuk, kificamodott valamijük, megégtek egy testfelületen, vagy valamilyen bőrproblémájuk van, és ezeken a helyeken érzik, hogy valami közeledik a levegőben.

Ezen kívül migrénes fejfájás, hátfájás, émelygés, idegesség, étvágytalanság, nyugtalanság, depresszió is lehet a hirtelen időjárás-változás, vagy frontok eredménye. Ugyanakkor fontos tudni, hogy nem az időjárás az oka annak, hogy valaki érzékeny rá. A frontérzékeny emberek saját szervezete olyan, hogy reagál a környezeti változásokra. Egy egészséges, erős és kiegyensúlyozott ember szervezete nagyon ritkán reagál az időjárásra, ahogy minden egyéb fajta stresszt is jól visel bármiféle kellemetlen tünet nélkül.



Amikor az időjárás hirtelen változik, akkor a légnyomás, a páratartalom és a hőmérséklet egyszerre ugrik egy nagyobbat valamerre. A testünk a hormonrendszert, a vérnyomást, az immunrendszert és a hőmérsékletet állandóan összehangolja az időjárási körülményekkel. Mivel a nők körében sokkal gyakoribb a frontérzékenység, valószínű, hogy a hormonális ok a legerősebb ennek hátterében.

Ha a légnyomás jelentősen változik, az elszigetelt testüregekben és a membránok folyadékaiban a levegő kitágul, illetve összemegy. Akinek gyulladt vagy sérült szövetei vannak az ízületeiben illetve az izmokban, az azért kezd el fájni, mert a kitágult levegő nyomást gyakorol ezekre a szövetekre. Ráadásul a csontok és az izmok különböző sűrűségűek, és a hőmérséklet vagy a páratartalom változásakor az egyenlőtlen kiterjedés és összehúzódás okoz panaszt a gyulladt vagy sérült ízületekben, izmokban.
 

Így hatnak rád a különböző frontok

Öt fő csoportot különböztetnek meg, kétféle meleg-, kétféle hideg- és egy teljesen vegyes frontot. A hideg- és a melegfrontok közül az egyik fajta lassúbb, a másik mozgalmasabb változást hoz, amelyek eltérően hatnak az emberi szervezetre. Erősen hat ránk az a klasszikus melegfront, amely lassan és elsősorban a magasban emelkedő hőmérséklettel köszönt be. Aki erre érzékeny, migrénes fejfájással, fáradtsággal, levertséggel, szétszórtsággal, aluszékonysággal reagál. Ilyenkor megszaporodnak a szív- és érrendszeri panaszok, növekszik az infarktus, a trombózis, a műtétek utáni vérzések veszélye. Az ellenkező  véglet időjárási szempontból a betörő hidegfront, a robbanásszerűen bekövetkező lehűlés. Ezt éljük át akkor, amikor a nyári hőségben kitör a zivatar. Ilyenkor mindenki ingerlékenyebb, ideges és robbanékony. Megszaporodnak a reumatikus panaszok, a gyomorfekélyesek rosszabbul érzik magukat, növekszik a görcshajlam, ezért a szívbetegek, az sztmások, a magas vérnyomásban szenvedők, az epilepsziások állapota romolhat, és ilyenkor megemelkedik a koraszülések száma. A másik típusú, az egész légréteget átmozgató melegfront hatása olyan, mint a klasszikus melegfronté, de hozzáadódnak a hidegfrontra jellemző hatások is. 

Öt fő csoportot különböztetnek meg, kétféle meleg-, kétféle hideg- és egy teljesen vegyes frontot. A hideg- és a melegfrontok közül az egyik fajta lassúbb, a másik mozgalmasabb változást hoz, amelyek eltérően hatnak az emberi szervezetre. Erősen hat ránk az a klasszikus melegfront, amely lassan és elsősorban a magasban emelkedő hőmérséklettel köszönt be. Aki erre érzékeny, migrénes fejfájással, fáradtsággal, levertséggel, szétszórtsággal, aluszékonysággal reagál. Ilyenkor megszaporodnak a szív- és érrendszeri panaszok, növekszik az infarktus, a trombózis, a műtétek utáni vérzések veszélye. Az ellenkező  véglet időjárási szempontból a betörő hidegfront, a robbanásszerűen bekövetkező lehűlés.

Megszaporodnak a reumatikus panaszok, a gyomorfekélyesek rosszabbul érzik magukat, növekszik a görcshajlam, ezért a szívbetegek, az asztmások, a magas vérnyomásban szenvedők, az epilepsziások állapota romolhat, és ilyenkor megemelkedik a koraszülések száma. A másik típusú, az egész légréteget átmozgató melegfront hatása olyan, mint a klasszikus melegfronté, de hozzáadódnak a hidegfrontra jellemző hatások is. 
Tehát az időjárás-változásokra érzékenyek migrénnel, fejfájással, szétszórtsággal és türelmetlen agresszivitással reagálnak. Megszaporodnak a balesetek, föllángolnak a gyulladásos folyamatok, megnövekszik az embólia veszélye.

A másik típusú hidegfrontra ugyanígy igaz, hogy hatásában a kétféle fronthatás keveredik, a nyugtalanság, kapkodó idegesség mellett fáradékonyság, lehangoltság tapasztalható. Megérzik a bronchitisben szenvedők, a magas vérnyomásos betegek. Az átlagosnál több koraszülés várható, bár számuk nem emelkedik meg annyira, mint a betörő hidegfrontnál. 
Kettős vagy vegyes front esetén teljes erősséggel jelen van mindkét frontra jellemző változás. 

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!