Figyeljenek oda a csalókra!



A Tesco nevében ha valaki telefonhívást kap, amiben közlik, hogy 15 ezer forintos vásárlási utalványt nyert az áruháztól, NE HIGGYE EL SENKI!
Arra fogják kérni, küldjön el a megadott számra 2 darab SMS-t, hogy átvehesse nyeremény utalványát, amit a TESCO üzletek egyikében levásárolhat!

Nagyon fontos tudni, hogy a TESCO nem indított ilyen nyereményjátékot, és nem osztogat 15 ezer forintos bevásárlási utalványokat sem.

A TESCO figyelmezteti minden vásárlóját, hogy ne higgyenek a telefonálónak, mert ez csak egy trükk, aminek a lényege a következő: az SMS, amit el kell küldeni, darabonként egy 15 ezer forintos mobil vásárlást indít el, így a kettő összesen 30 ezer forintos kárt okoz a gyanútlan és hiszékeny embernek.
Ez egy mobilszolgáltató szolgáltatása, ahol a normál havidíjas előfizetés esetén a mobilvásárlás 20 ezer forintos korláttal működik (így csak 1 darab SMS-t lehet elküldeni), arany vagy ennél magasabb előfizetés esetén pedig 30 ezer forint a limit, ekkor a 2 SMS-el 30 ezer forinttal rövidítik meg!

Volt olyan is, akit adategyeztetés miatt kerestek a Telekom munkatársainak kiadva magukat, és arra hivatkoztak, hogy néhány adat nem stimmel a rendszerben, ezért hívták fel, és az adategyeztetés után kapni fog egy SMS-t.
A hívó azt mondta, az adategyeztetéshez az általa megadott számra (30 344 4500) küldje el SMS-ben a következő számsort: 30843784415000.

A gyanútlan személy csak később jött rá, hogy ez egy telefonszám, az utolsó 5 szám pedig az az összeg, amit kicsaltak tőle, mert valóban kapott egy SMS-t a Telekomtól, amire válaszként írt egy OK-t.
Ekkor derült ki, hogy egy kártyafeltöltést hajtott végre 15 000 forint értékben, a számsorban megadott első 9 szám szerinti telefonszámra! EZÉRT LEGYEN MINDENKI NAGYON ÓVATOS!!!

 ► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!