Szigorítás egy törvényi előírás miatt.A postahivatalokban csekkbefizetéseknél is kérhetik, hogy hitelt érdemlően igazoljuk magunkat. Azaz ellenőrizhetik személyes adatainkat.Az adatszolgáltatási kötelezettség június 26-án lépett életbe, ellenben erről a posta hivatalos értesítést nem adott ki.

A pénzmosás finanszírozás megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény értelmében, a hárommillió-hatszázezer forintot meg nem haladó utalási megbízás teljesítésekor a postai szolgáltató kötelessége rögzíteni a természetes személy családi és utónevét, születési helyét, idejét. abban az esetben, ha Jogi személlyel, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezettel állunk szemben, akkor a nevét, a rövidített nevét és székhelyének címét kell igazolni. Külföldi székhelyű vállalkozás, alapítvány esetében, ha rendelkezik magyarországi telephellyel, fiókkal, annak címét kell megadni.

Magyar állampolgárok estében a személyazonosság és a lakcím igazolására alkalmas hatósági igazolványt, külföldi állampolgárok esetében útlevelet kérnek.

►►KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!