Szinte senki nem tud róla, pedig elég rossz hír, hogy ez is megszűnik!



Megnehezedik azoknak a dolga, akik nem akarnak Windows 10-re váltani, és ehelyett az operációs rendszer régebbi kiadásait részesítik előnyben. Mert a Microsoft november 1-től beszüntette a Windows 7 és a Windows 8.1 forgalmazását, amikkel így már nem lehet új gépeket venni.

Bár ezen rendszerek értékesítését már évekkel ezelőtt megszüntették, a Microsoft eddig hagyott egy kiskaput a régebbi Windows-ok iránti igény kielégítésére. Ugyanis a számítógépgyártók még rendelhettek tőle Windows 7-et és 8-at is azzal a céllal, hogy ezekkel előtelepítve hozzák forgalomba új gépeik egy részét.
De október 31-el megszűnt a Windows 7 és 8.1 licencek rendelésének lehetősége mindenki számára.

Most már csak kizárólag Windows 10-zel szerelt gépek gördülhetnek le a gyártósorokról, de a boltokban egy darabig még lesznek a Windows 7-tel vagy 8-cal érkezők is, amíg a készletek el nem fogynak.
Ennek ellenére nem válik teljesen lehetetlenné a Windows 7 vagy 8 futtatása az új gépeken sem, mert a dobozos változatban – amik megengedik a licenc hordozását a gépek között – átvihető lesz majd a használati jog.

Ezen kívül a Windows 10 Pro kiadása még jogot ad a felhasználóknak a Windows 7 Professional vagy a Windows 8.1 Pro változatának feltelepítésére is az új rendszer helyébe, amihez viszont a telepítőt a felhasználóknak kell beszerezniük.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!