És elindult egy országos kezdeményezés is! TÁMOGASD EGY LÁJKKAL!



Vasárnap elkezdődik a téli időszámítás! Hajnali 3 órakor vissza kell majd állítani az órákat 2 órára.
Az átállás érinteni fogja a BKK és a MÁV egyes járatait is.

A legtöbb BKK-járat menetrendjében a hajnali 2 és 3 óra közötti indulások az óra visszaállításával megduplázódnak. Az órásnál ritkább követési idejű buszjáratok esetében, mint a 909, 918, 931, 938, 940, 941, 943, 956, 967, 973, 980, 990, 992, 996 és a 998-as esetében egyedi menetrend lesz érvényben.

A Mávinform tájékoztatása szerint az óraigazítás néhány nemzetközi és belföldi vonatot is érint, de emiatt a menetrendet nem kell módosítani. Az óraátállítás hajnalán a 2 és 3 óra között induló vonatok a kiindulási állomásukon térnek át a téli időszámítás szerinti közlekedésre, az úton lévők pedig azon az állomáson, ahol éppen járnak.

Sokan a káros élettani hatások, például a fáradtság és az ingerültség miatt nem kedvelik az óraátállítást, de nagyon sokan viszont állandósítani szeretnék az óraátállítással járó nyári időszámítást, aminek az energia megtakarítási oldala sem elhanyagolható.
Ennek érdekében egy Facebook közösség is létrejött, aminek a célja, hogy végérvényesen maradjon meg egész évben az 1 órával való előreállítás!

A Magyar Villamosenergia-ipari Zrt. már évek óta méri és elemzi az óraátállítás körüli napok fogyasztási adatait. Ebből az látszik, hogy az óraátállítással évente 100-120 ezer megawattóra villamos energiát spórolunk, ami egy kisváros éves fogyasztásának felel meg. De az óraátállítás haszna a környezetvédelemben is jól látható, hiszen az alacsonyabb fogyasztás kevesebb károsanyag-kibocsátással jár.

AKI EGYETÉRT A NYÁRI IDŐSZÁMÍTÁS ÁLLANDÓSÍTÁSÁVAL, LÁJKOLJA A KEZDEMÉNYEZÉS FACEBOOK OLDALÁT ITT: https://facebook.com/Óraátállítás-1782928025326571

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!