NÉZD MEG, DE ETTŐL NEM FOGSZ „NAGYOT ÁLMODNI”!



Az öregségi nyugdíjminimum rengeteg ellátást befolyásol, ami 2017-ben is 28.500 forint lesz, ami 2008 óta egy forinttal sem nőtt!!! Pedig ettől függ nagyon sok ellátás mértéke is!
VAGY TALÁN ÉPPEN EZÉRT?!

Már nyolcadik éve, hogy egy fillérrel sem nőtt a nyugdíjminimum. A „befagyasztott” alapellátás mellett a magánnyugdíjak államosítása, a nyugdíjkorhatár folyamatos emelése, az indexálás átalakítása és a korhatár alatti ellátások megszüntetése is jelentősen hozzájárul a Nyugdíjbiztosítási Alap egyensúlyban tartásához, de erről mindig ügyesen elterelik a figyelmet az aktuális nyugdíjemelésekkel.

Az öregségi nyugdíj legkisebb összege, vagyis a nyugdíjminimum 2008. január 1. óta változatlanul 28.500 forint! Előtte minden évben emeltek rajta valamennyit, legtöbbször az inflációval megegyezően, de 8 éve már egyetlen egyszer sem határozott emeléséről az Országgyűlés, és nem véletlenül!
Nem csak a nyugellátás, de számos más szociális ellátás igénybevétele és összege is a nyugdíjminimumhoz van kötve, így a rendszeres szociális segély vagy a gyermekvédelmi támogatás is.

A nyugdíjminimum befagyasztásával jelentős összegeket spórol meg a kormány a költségvetésnek, de más intézkedések is hozzájárultak a Nyugdíjbiztosítási Alap mesterséges egyensúlyban tartásához. Az öregségi nyugdíjminimum 2017-ben is sok más ellátást befolyásol, többek között a GYES és a GYET összege is minden évben megegyezik az öregségi nyugdíj legkisebb összegével.

Az öregségi nyugdíjminimum 2017-ben azokat érinti, akiknek az átlagkeresete és a befizetett járulékai csekély mértékűek voltak.

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!