A nővér nem tudta, hogy a kamera azt is rögzítette, amikor az idős asszony arcába nyomta a piszkos pelenkáját.



Egy Ontarióban élő nő úgy gondolta, hogy idős, Alzheimer-kórban szenvedő édesanyjának az lesz a legjobb, ha idősotthonban helyezi el, ahol szakképzett személyzet gondozza majd.

Amikor édesanyján sérüléseket tapasztalt, természetesen megkérdezte a gondozóit, mi történt vele. Senki semmit nem tudott. Nem hagyta nyugodni a dolog, ezért betett egy kamerát az édesanyja szobájába.

Amit látott, az minden képzeletét felülmúlta. 

A kamera rögzítette, hogy a személyzet két tagja a szobájában enyeleg, De ami még szörnyűbb: olyan agresszív viselkedést tapasztalt az édesanyját gondozók részéről, amit el sem tudott képzelni. Többek között azt kellett látnia, ahogy a piszkos pelenkát az idős nő arcába nyomja a nővér.

A felvételt természetesen megmutatta az intézmény vezetőjének, aki szintén megdöbbent a látottakon. Felelősségre vonta a dolgozókat, de ez nem volt elégtétel. Létrehoztak egy Facebook csoportot Everyone Matters (Mindenki számít) néven, hogy minél többen értesüljenek arról, mi mindennek lehetnek kitéve a kiszolgáltatott beteg vagy idős emberek. 

Ezt a videót közel 20 millióan nézték meg. Szomorú, hogy a hozzá írt kommentek nagyon sok hasonló esetet említenek.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!