Praktikus tanácsok, amit érdemes megfogadni.



Az üzletekben kapható Champignon gomba nagyon népszerű, hiszen nem drága, sok fehérjét, rostokat, vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaz, amely erősíti az immunrendszert. Ez a gomba enyhíti a székrekedést, szabályozza az emésztést, védve a bélrendszer egészségét.

Mire kell figyelni a vásárláskor, illetve az étel elkészítésekor?

 1. Ha csak nem barna csiperkét szeretnél venni, akkor kerülnöd kell azokat a gombákat, amelyek meg vannak barnulva, netán feketedve, mert ilyen esetben a gomba már nem friss termék.

2. A gombák kalapján ne legyenek barnás, feketés pöttyök, és azok a gombák sem jók, amelyek tapintásra csúszósak, nyálkásak, mert ez is azt jelzi, hogy a gombák nem frissek. A friss csiperkegomba  fehér, kalapja kemény, zárt, szennyeződésmentes.

3. Nem ajánlott ezen gombák nyers fogyasztása, mivel különösebben nincs ízük, de könnyen hasmenést okozhatnak, így mindenképp hőkezelve, sütve, főve kell fogyasztani.

4. Ha főzöd, akkor forrásban lévő sós vízbe dobd bele a gombákat, majd főzd 7 percen keresztül.

 hatóanyagok jó része., majd mosd meg és 3 percig forró-lobogó vízben főzd meg. A fagyasztás egyébként nem tesz jót a gombának, mert így elvész a tápanyag tartalmának jó része.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!