EZZEL A BURKOLT ADÓVAL SÚJTJÁK A CSALÁDI HÁZAKAT!!! Még a kitöltendő űrlap is több oldalas.



Korábban már megírtuk EBBEN A CIKKBEN, hogy mivel akarják büntetni a családi házakban élőket!

Mint kiderült, hamarosan több vízgazdálkodási rendelet is módosul, többek között az is, ami az évi 500 köbméternél nem több vízkivételű, kizárólag talajvízkészlet vagy parti szűrésű vízkészlet felhasználásával üzemelő kutakról szól. Ezekre a helyi jegyzőnek kell majd engedélyt adni.

A most érvényben lévő szabályozás szerint csak az ilyen kutak ásásához és fúrásához kell engedélyt kérni, és ennek az űrlapját tartalmazza a hatályos rendelet. A készülő módosítás szerint az új űrlapot már nemcsak az ilyen kutak létesítéséhez, hanem a meglévők üzemeltetéséhez és fennmaradási engedélyéhez is ki kell tölteni.
A már meglévő kutakat 3000 forintos eljárási díj ellenében utólag be lehet jelenteni és legalizálni. Aki ezt elmulasztja, azzal 300.000 és egymillió forint közötti vízgazdálkodási bírságot fizettetnek!

Az űrlapon meg kell majd adni azt is, hogy a tulajdonos melyik idényben naponta hány köbméter vizet vételez majd a kútból, van-e a kútnak aknája, illetve milyen szivattyúval és milyen átmérőjű csövön továbbítja a vizet a házba vagy pedig a locsolóhoz.
Meg kell határozni a kút maximális vízhozamát, és fotódokumentációt is kell mellékelni, utána pedig azt alá kell írni a tulajdonosnak.

A belügyi államtitkár szerint erre azért van szükség, hogy az ellenzék ne vonhassa felelősségre a kormányt azért, mert nem tesznek meg mindent az ivóvízkészletek megőrzéséért.

►►KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!