Nem kell csodálkozni, hogy nem itthon keresnek munkát!



Pénzcentrum oldalán jelent meg írás arról, hogy mennyit kapnak a külföldi hotelekben idénymunkát végzők.

Egy negyedik szezonját ott töltő magyar hölgy részletesen leírta, mennyit keres, és milyen körülményeket biztosítanak neki.:

'A 2. évemet, azaz 4. szezonomat töltöm idekint Ausztriában, mint szobalány, telente az egyik leghíresebb síparadicsomban, Lechben dolgozom.
4.5-5 csillagos hotelekben volt szerencsém eddig dolgozni!!!
Az Önök által megemlített magyar tulajdonú szállodába akkor senkinek nem kell munkára jelentkeznie, vagy keressen mindenki egy ennél korrektebb állást (állásajánlatot), mert köztudomású, hogy a fizetésen felül a szállás és a napi háromszori étkezés INGYENES!!!
Elég szomorú, ha ebben a szállodában szinte a fizetés egynegyedét visszatartják étkeztetésre, ami ugye meg természetes alapigény egy dolgozó ember számára, nem úgy, mint a heti 3 alkalommal ingyenesen felkínàlt wellness......
Ez típikus magyar mentalitás!
Nagyon sok helyen a mosatás is természetes velejárója a kinti életünknek, tehát ezért sem kell mindenütt fizetni, max. 1 € a kasszába és ezért tisztítószert, mosó-szárítógépet kapunk, ahogy az ingyen internet is wifi formájában alap!
Tehát, amit megkeresek, fizetés plusz borravaló, azt NETTÓBAN HAZAVISZEM! Ezeken felül kifizetésre kerül a havi 2.5 nap szabi (4 hónapra 10 nap), a túlórák (már, ha van) és a szezonpénz, ami majdcsak egyhavi plusz fizetés PLUSZBAN!
Hozzáteszem szezonmunkás vagyok. 4.5 hónap idekint, 1.5 hónap pihi otthon.
Na, ezért éri meg ide kijönni! Tisztán majdnem 3 millió Ft-ért, avagy ennél többért 4.5 hónapra.
Ezen el lehet gondolkodni! Nem mellesleg sok embert tényleg már csak a német nyelv ismerete választ el az idekinti munkalehetőségtől.
Sok sikert Mindenkinek!'

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!