Rég volt ilyen márciusunk!



Az északi-sarki levegő újabb beáramlása Európa közepébe újabb hideghullámot hoz, ezért március közepéig, sőt egyes meteorológusok szerint április elejéig kitarthat a szokatlanul hideg időjárás. A január eleji fagyot hozó február után február elejének megfelelő március jöhet.
Európa egy második rendkívüli hideghullámmal néz szembe, ami március közepéig szokatlanul rossz időt ígér - kezdi a meteorológiai intézetek előrejelzéseinek szemlézését a Bloomberg. Más szóval a borzalmas szibériai hideg után, amely jeges időt, havat és közlekedési káoszt hozott Európába Nagy-Britanniától Olaszországig, újabb kellemetlenség vár az öreg kontinens lakóira.

Az északi áramlás Európában várhatóan március közepéig megakadályozza, hogy a meleg levegő dél felől észak felé mozogva jobb időt hozzon.

A legrosszabb helyzetre Nagy-Britanniában, Skandináviában és a Baltikumban kell felkészülni, de a Közép-Európa sem ússza meg hideg időt. Fokozhatja a rossz kedvünket, hogy a hat intézetből kettő azt várja, hogy a borzalmas hideg április elejéig kitart.

A jó hír az, hogy nem az elmúlt napok mélységes mínuszaira kell felkészülnünk, hanem 'csupán' arra, hogy a normálisnál átlagosan nagyjából három Celsius-fokkal hidegebb lesz.

Március közepén újabb hideghullám érkezhet, ami újra megerősíti a szokatlan időjárást. Ennek eredményeként április elejéig fagyoskodhatnak Európa lakói. Forrás

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!