Nagyon hirtelen fog lezuhanni a hőmérséklet, de rövid ideig tart az enyhülés.



Szombaton a csúcshőmérséklet 32-40 fok között alakul, délen-délkeleten lesz a legmelegebb. Sok lesz a napsütés, egy-egy frissítő zápor, esetleg zivatar csak reggel alakulhat ki néhol, illetve délután északkeleten is előfordulhat helyenként. Délelőtt többfelé élénk északi-északkeleti szélre számíthatunk, mely a nap folyamán mérséklődik.

Vasárnap záporok, zivatarok jönnek, este hidegfront érkezik

Vasárnap eleinte elszórtan, majd késő délutántól egy hidegfront hatására egyre többfelé várható zápor, zivatar. Heves zivatar is kialakulhat felhőszakadással, jégesővel, viharos széllökésekkel. Reggel 18-24, napközben 28-39 fok között alakul a hőmérséklet, nyugaton mérhetjük az alacsonyabb értékeket.



Hétfőre a front átvonul, az éjszaka után kezdetben még sokfelé kell számítani esőre, záporra, zivatarra, majd délutánra csökken a csapadékhajlam, északkelet felé távozik a csapadéksáv. A szeles időben felfrissül a levegő, 22-29 fok között maradnak a maximumok.

Kedden szárazabb, melegebb időre készülhetünk, sok napsütéssel, mérsékelt légmozgással. Szerdán ismét mindenütt 30 fok felett alakulhatnak a maximumok, azonban késő délután helyenként kialakulhat egy-egy kisebb zápor, zivatar. Forrás: időkép

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!