A tanárnő, aki a gyerekektől kap osztályzatokat. Félévente az összes diákja értékelheti őt.



A vépi mezőgazdasági szakgimnázium és szakközépiskolában tanító Babai-Mező Borka megkérte a diákjait, hogy neki is osszanak ki bizonyítványt, amit aztán kiposztolt a Facebookra.

137 diákja értékelte a teljesítményét 18 szempont alapján.

Saját maga ezt írta az értékelést összegezve: 

'Legelégedettebbek a szakmai tudásommal voltatok, legelégedetlenebbek (jogosan) a 'rendfenntartási' képességeimmel. Sokan tartanak őszintének és megbízhatónak, viszont a tananyag érdekessé, a módszerek változatossá tétele terén még bőven van mit tennem.'

Nem ez az első eset, hogy értékelésre kérte a diákokat. A tavaly év végi és az egy évvel ezelőtti bizonyítványa is fent van Facebookon.

Rengetegen kommentelték a rendhagyó bizonyítványt:

'Ehhez kell igazi bátorság, lenyűgöző és tanulságos.'

'Ezt nevezem! Ő EGY PEDAGÓGUS!...IGAZI PEDAGÓGUS! - Magam is az vagyok, de irigylem Őt. Ez nekem sosem jutott volna eszembe. Csodálatos, hogy saját munkáját, saját magát, elhivatottságát szeretné megmérni és vele tudni, hogy hol kell erősítenie. - Gratulálok! Csodálatos pedagógus!'

'Ilyet csak tiszta lelkű,korrekt, felkészült ember csinál!'

'Végre egy pedagógus, aki nem alá(diák)-fölé(tanár) rendeltségben definiálja a szerepét a tanítványai életében. Tisztelt Tanárnő, remélem kollégái számára - országszerte - követendő például szolgál. Így ismeretlenül is kívánok Önnek további sikereket és őszinte gondolkodni tudó és az Ön segítségével gondolkodni akaró diákokat!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!