Sokan hisznek abban, hogy ez a bőség szimbóluma, és ha virágzik, még nagyobb szerencsét hoz.



A pozsgafa vagy más néven majomfa az egyik legkedveltebb és legegyszerűbben tartható pénzt hozó növény. A Feng-shui hívei vallják, hogy a lakás megfelelő helyén nevelve, hozzásegít minket a pénz gyarapításához és a pénzzel kapcsolatos jó döntések meghozatalához.

A pozsgafa számára fontos az állandó hőmérséklet. A 10-15 fok ideális neki, de a nem túl száraz 20-22 fokos hőmérsékletet is bírja. Szereti a világos helyeket.  A tavaszi fagyok elmúltával vigyük ki az udvarba vagy erkélyre, de napsütötte szobában is szépen fejlődik.

Csak akkor öntözd, ha teljesen száraz a földje. Nyáron érdemes tápoldatot adni neki, viszont télen erre nincs szükség, csak vizet igényel.

A pozsgafa viszonylag gyorsan nő. Ha kinőtte a cserepét, ültesd át. A gyökereihez tapadt földréteget ne távolítsd el, mivel az fontos tápanyagokat tartalmaz a növény számára.

Szobanövényként tartva elérheti a 1,5 méter magasságot is és ideális körülmények között tartva az idősebb növények a téli, tavaszi időszakban apró fehér vagy rózsaszín virágokat hoznak.

A pozsgafádat csak túllocsolással teheted tönkre. Víz nélkül hetekig is kibírja, legfeljebb ráncos lesz a levele.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!