Megszünteti a kellemetlen puffadást, felfúvódást is!



Akinek emésztési problémái vannak, próbálja ki a mályva teát! Megszünteti az étkezések utáni felfújódásokat, és eltűnnek a kellemetlen gázok! valósággal helyre rakja az emésztő rendszert, és még karcsúsít is!

A mályva népies neve, a csuszoka a növényben lévő és forrázás közben kiválasztódó nyálkára utal.

Gyógyászati alapanyag - gyógyászati célokra elsősorban a növény virágát és levelét használják fel. Az erdei mályva begyűjtési időszaka júniustól augusztusig tart. Csupán a növény virágát szedik le kocsány, illetve a levelét annak nyele nélkül. A szárított virágokat és leveleket sötét helyen kell tárolni, és 3 évig használhatók fel.


ALKALMAZÁS - Az erdei mályvából készített teát a népi gyógyászatban hasmenés, gyomor- és bélpanaszok, illetve a húgyhólyag gyulladásos megbetegedései ellen használták. Mivel a nyálka csillapítja a különféle irritációkat, többnyire megfázás, köhögés, hörghurut (bronchitis), továbbá a szájüreg- és a toroknyálkahártya gyulladásának kezelésére is alkalmazzák.

Tea készítés:  A levelek és virágok keverékéből 2-3 kávéskanálnyit öntsünk fel 2,5 dl lobogva forró vízzel, 10-15 percig hagyjuk állni, majd szűrjük le. A keveréket felönthetjük 2,5 dl hideg vízzel is, majd időnként megkeverve hagyjuk állni 2-3 órán át, végül szűrjük le. Naponta néhány alkalommal igyunk meg lassan 1 csésze teát.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!