Megszabadulhatsz az álmatlanságtól!



A ricinusolaj, mely nagyon elterjedt és ismert, nem csak hashajtóként alkalmas, hanem megoldást nyújthat az álmatlanságra is.

A ricinusolaj nyugtató ereje nagy segítségként szolgálhat a nyugodt alvás visszatéréséhez. A specialisták javaslatai szerint, bio ricinusolajat ajánlatos használni. Minden triglicerid, vitamin és zsírsav összetétel kiválóan megmarad benne.

A krónikus vagy átmeneti álmatlanságban szenvedők esetében ajánlatos meglangyosítani az olajat, majd néhány cseppet csepegtetni mindkét fülbe. Ezt követően le kell takarni a hallójáratokat vattával, majd le kell feküdni. Néhány percen belül máris beköszönt az alvás.

Ha nem szeretnéd a füledbe cseppenteni, készíthetsz belőle borogatást. Ehhez szükséged  lesz egy pamut rongyra, egy tányérra, egy műanyag fóliára vagy egy ragasztószalagra.

Tölts egy kevés ricinusolajat a tányérba, majd óvatosan melegítsd fel egy főzőlapon. Légy figyelmes, hogy a ricinusolaj ne főjön fel. Áztasd bele a rongyot (vigyázz arra, hogy elég vastag legyen). Ezt követően, amikor már jól megszívta magát olajjal, vedd ki a tányérból. Tedd a borogatást a “hasi agy”-ra, - oda, ahol a hasizmok találhatóak, a köldök felett - majd a műanyag fóliával takard le. Végül pedig a ragasztószalaggal ragaszd a bőrödhöz.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!