Riasztások várhatók az ország egész területén…



Már a szmogriadó is elég bosszúságot okoz, de hétvégére megint extrém hideg lesz az országban!
Mínusz 20 fok, sűrű köd, és még viharos szél is várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzése:

Péntek

Napsütésre nem nagyon lehet számítani, és ónos szitálás is előfordulhat. Éjszaka még a városokban is - 4, -12 Celsius közé hűlhet a levegő. A hóval borított magasabb fekvésű területeken akár - 23 fok is lehet. Napközben pedig 0 foknál melegebb nem várható, ami a borongósabb területeken -2, -7 fok is lehet.

Négy megyére (Borsod, Heves, Jász-Nagykun és Nógrád) másodfokú riasztást adtak ki az extrém, akár - 20 Celsiusig süllyedő hideg miatt. Budapesten, Pest, Bács-Kiskun, Hajdú és Szabolcs megyében elsőfokú riasztás van érvényben, és az ország nagy részén is elsőfokú riasztás lesz a tartós és sűrű köd miatt.

Szombat

Nem lesz jobb a helyzet, legfeljebb a Tiszántúlon lehet jelentősebb napsütés, az ország többi részén pedig vastag fátyol borítja majd az eget, zúzmarás köd, hószállingózás és ónos eső is előfordulhat. A hőmérséklet minimuma- 8 Celsiusig zuhanhat, de a havas területeken -19 Celsiusig is leeshet a higanyszál.
Nappal 0 és -6 Celsius közötti hőmérséklet várható.

Vasárnap

Marad a párás idő, a csapadék csökkenni fog, de a hideg tovább marad, és a borultabb tájakon -5, -8 Celsius közötti hőmérsékletre lehet számítani. A hóval fedett helyeken elképzelhető, hogy akár -20 Celsiusig hűl majd a levegő.
A nappali hőmérséklet maximuma vasárnap sem haladja meg a 0 fokot.

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!