ADD TOVÁBB: senki ne engedje be azokat, akik az energiahivatal ellenőrzésére hivatkozva próbálnak bejutni a lakásba.



Csalók használják ki a dermesztő hideget! Gázkészülék-ellenőrnek adják ki magukat, és így jutnak be az áldozataik lakásába!
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) egy bejelentés alapján szerzett tudomást arról, hogy Miskolcon ismeretlen személyek a hivatal ellenőreinek kiadva magukat keresnek fel lakástulajdonosokat. Az ismeretlenek azzal kopogtatnak be, hogy a gázkészüléket kell ellenőrizniük a szénmonoxid mérgezések megelőzése érdekében.

FIGYELEM! A hivatal munkatársai jelenleg nem végeznek ilyen típusú ellenőrzéseket, ezért senki ne engedje be azokat, akik az energiahivatal ellenőrzésére hivatkozva próbálnak bejutni a lakásukba!

Arra kérik a fogyasztókat, ha hasonló esetről van tudomásuk, azonnal jelezzék a hivatal ügyfélszolgálati telefonszámán (+36 1 459 7740), és értesítsék a rendőrséget is!

A gázkészülékek helyes működésének ellenőrzése egyébként a szolgáltatók feladata, az ellenőrzést végző munkatársak minden esetben dokumentumokkal igazolják magukat, mielőtt belépnének az ingatlanokba, és az esetleges ellenőrzésekről már korábban is értesítik a fogyasztókat.
A 'trükkös szakemberek' Pest megyében is feltűntek. Ott szénmonoxid érzékelő készülékre akartak pénzt beszedni. A trükközők a MEKH megbízottainak kiadva magukat igyekeznek megkárosítani az ügyfeleket.

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!