Megsemmisítették a hercegnő balesetéről készült fotókat. Azt is tudjuk miért.



A 36 éves Diana hercegnő 1997. augusztus 31-én szenvedett autóbalesetet, bár a helyszínre érkező mentősök még életben találták, a kórházban az orvosok már hiába küzdöttek érte, elhunyt.

Természetesen a baleset környékét percek alatt ellepték a kíváncsiskodó járókelők, ám később mégsem kerültek elő olyan fotók, amelyeken a mentés látható. Ennek okára csak hosszú évekkel később derült fény. Egy 2006-ban nyilvánosságra hozott jelentés szerint a rendőrség parancsba kapta, hogy járjon körbe és semmisítsen meg minden képet. Senki nem szerette volna ugyanis, ha a világ így emlékszik a hercegnőre. Ezen kívül a rendőrségi felvételeket is megsemmisítették.

 A szemtanúkat azonban nem tudták elhallgattatni, ők pedig azóta is gyakran kotyognak ki ezt-azt a sajtó munkatársainak arról a szörnyű éjszakáról.

Állítólag a francia rendőr, Sebastien Dorzee és kollégája ért elsőként a ronccsá tört autóhoz, akkor Diana hercegnő még eszméleténél volt.

'Istenem! - ezt suttogta akkor Diana hercegnő. Vér folyt az orrából és a szájából. Egy mély seb volt a homlokán, fogta a hasát, egyértelműen nagy fájdalmai voltak. Elfordította a fejét és meglátta a sofőrt, ettől nagyon zaklatottá vált. Ezután letette a fejét és becsukta a szemét' - emlékezett vissza a rendőr.

'Istenem! Mi történt?' - kérdezte a hercegnő egy perccel később a mentőstől, aki próbált segíteni rajta. Forrás: Femcafe

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!