Változatos idővel búcsúzik az óév.



Az enyhe, sokfelé kora tavaszias hangulatú karácsonyt követően még szerdán is kitart az évszakhoz képest meglehetősen enyhe, többfelé szeles idő, a délies légmozgást nyugaton, északnyugaton viharos lökések is kísérhetik olvasható az időkép.hu-n.

Eleinte északkeleten lesz több felhő, kisebb eső is kialakulhat, majd napközben nyugat felől kezd növekedni a felhőzet, közte azonban több órára kisüt a nap. Délutánra északon 5-7 fok köré, az ország nagy részén azonban 8 és 14 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön nyugat felől hullámzó hidegfront érkezik, így beborul az ég, a keleti, délkeleti országrész kivételével egyre többfelé ered el az eső. A délies szél sokfelé erős, a Dél-Alföldön olykor viharos lesz, majd napközben a Dunántúlon északira-északnyugatira fordul a légmozgás iránya, megkezdődik a hideg levegő beáramlása, így nyugaton mind nagyobb területen havas eső, havazás válthatja fel az esőt.

Havazás valószínűsége csütörtök késő délelőttől péntek délutánig:

Pénteken elsősorban a Dunántúli-középhegységben, a főváros környékén és északon, északkeleten várható még havazás, keletebbre kezdetben havas eső. Délutánig elsősorban az Északi-középhegység nyugati felén, a főváros környéki hegyekben és a Dunántúli-középhegységben alakulhat ki akár 5-10 cm vastag friss hótakaró. Szeles lesz az idő, a Dunántúlon nagy területen viharos lesz az északnyugati szél, és a hőmérséklet jelentősen visszaesik, délután mindössze 0, +6 fokot mérhetünk.

Szombatra megnyugszik időjárásunk, a reggel országszerte fagyos lesz, a hófödte tájakon -10 fok is lehet.

Szilveszterre enyhülés, szeles idő és némi folyékony halmazállapotú csapadék érkezhet.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!