Kutatások is alátámasztják, hogy a céklalé csökkenti a vérnyomást!



A cékla kiváló többek között bőrbetegségek kezelésére, hólyagpanaszokra, keringési rendellenességekre, a klimax tüneteinek enyhítésére, májpanaszok kezelésére, menstruációs zavarokra, a nyirokrendszer zavarainak kezelésére, szempanaszokra – mint például a szemfáradás vagy szürkehályog –, szív-, és vérnyomás rendellenességeinek kezelésére, valamint vesepanaszokra egyaránt. A cékla: segíti a vérképzést és kiváló antioxidáns.

Kevesen tudják, hogy a céklának nem csak a gyökere, hanem a levele is fogyasztható! Mindkettő szinte ugyanannyi hasznos tápanyagot tartalmaz. A felhasználása sajnos elég egyoldalú: legtöbben csak megfőzve, savanyúságként ismerik.

Pedig sokféle módon fogyaszthatjuk.

A legjobb, legegészségesebb, ha a nyers céklalevet fogyasztjuk. Hogy ízesebb legyen, tehetünk bele egy kis almalevet is. A céklagumóból készíthetsz salátát is: reszeld le, és reszelj hozzá almát vagy körtét is, így igazán ízletes vitaminpürét kapsz.

Angol és ausztrál kutatások is igazolni tudták, hogy a céklalé nagyon jó hatással van az érrendszerre. Fogyasztása után rvid idővel csökken a vérnyomás. A tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy az érrendszeri betegségek által okozott halálesetek száma jelentősen csökkenne, ha az emberek gyakran fogyasztanak cékla.

Cékla kifejezetten jó a rákos betegségek megelőzésére! Vásároljon minél többször céklát a termelőktől!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!