Hihetetlen, hogy pillanatok alatt hogy mászott fel a férfi... De az is, hogy egy kisgyerek hogy bírta magát ennyi ideig tartani...



A jórészt bevándorlók lakta bérház egyik lakásából egy kisfiú kiesett a korlátról. Szerencsére meg tudott kapaszkodni a korlátban.

A járókelők felfigyeltek a vérfagyasztó jelenetre, és egy fiatal férfi azonnal a mentésére indult. Pillanatok alatt fent volt a harmadik emeleten, és sikerült a sokkos állapotban lévő kisfiút megmenteni. 

Ilyen jelentet a filmekben lehet csak látni, de lám, a valóságban is megtörténhet...

A férfiről kiderült, hogy csak pár hónapja érkezett Maliból Franciaországba. Egy vágya vagy, hogy itt maradhasson, és dolgozhasson.

A párizsi polgármester, az eset után megkereste, és Macron elnöktől személyes meghívót kapott az Elysée palotába.

Gassamának Emmanuel Macron személyesen mondott köszönetet, majd a bátorságáért egy emlékérmet és egy emléklapot adott át neki. De még ezeknél is sokkal értékesebb ajándék, hogy az elnök bejelentette, a hős járókelő jogi státuszát a lehető leghamarabb legalizálják, sőt az elnök utalt arra is, hogy ha kérvényezi, megkaphatja a francia állampolgárságot is. Macron ráadásul állást is kínált neki a párizsi tűzoltóságnál.

A gyerek apját, aki magára hagyta a kicsit a lakásban, sajtóhírek szerint előzetes letartóztatásba helyezték. 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!