A CBA közleményben inti óvatosságra vevőit:



FIGYELEM! A CBA Facebook oldalán inti óvatosságra vevőit:

"Tisztelt Vásárlóink!

Tudomásunkra jutott az a sajnálatos tény, hogy az elmúlt időszakban ismét bűnözői csoportok a CBA nevével visszaélve próbálják megkárosítani vásárlóinkat. A legtipikusabb módszer a következő:

az elkövető egy futárszolgálat munkatársának adja ki magát, és arról tájékoztatja az általa felkeresett személyt, hogy a CBA nyereménysorsolásán megnyert ajándékcsomagot szeretné átadni a számára Az elkövető több ezer forint szállítási költség megfizetését kéri, amely elmondása szerint feltétele a nyeremény átadásának. Felhívjuk Kedves Mindnyájuk figyelmét arra, a CBA által szervezett nyereményjátékok során a nyerteseket minden esetben levélben tájékoztatjuk, tehát nem történik olyan, hogy kiértesítés nélkül bárkit is személyesen felkeresnénk. Kérjük, ne higgyenek a csalóknak, akik a CBA jó hírnevét felhasználva kívánják megkárosítani Önöket!"

Nem először fordul elő!

A bűnözőknek nem új módszere, hogy nyereményjátékra hivatkozva próbálnak pénzt kicsalni az áldozatoktól. Három hónapja a rendőrség hívta fel a figyelmet egy hasonló esetre, miszerint országos szinten megjelentek azok a szélhámosok, akik ismeretlen számról hívják fel áldozataikat, és magukat telefontársaság vagy egy cég munkatársának kiadva közlik velünk, hogy egy nyereményjátékon pénzösszeget, vagy nagy értékű tárgyat nyertek.

Csalásra irányuló telefonálás elkövetője nyájas hangon arra kérte a sértettet, hogy telefonos egyenlegfeltöltést hajtson végre. A becsapott félt egy a lakhelyéhez közeli ATM automatához irányította és ott az általa diktált tranzakció végrehajtására kérte. Ezt szabta feltételül annak érdekében, hogy az elnyert pénzösszeg átutalható legyen a sértett bankszámlájára.

Persze sokan ilyenkor gyanútlanul a több százezres vagy akár milliós nyereményben reménykedve eleget tesznek a kérésnek. A rendőrség felhívásából az is kiderül, hogy olyan sértett is akadt, akitől 180 ezer forintot csaltak így ki, de persze a beígért ajándék nem érkezett meg. Forrás

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!