A Nárcisz névre keresztelt pusztító vihar hatalmas erejű szelet fog hozni!



Most hétvégén erős hidegfront fog érkezni! Többfelé erős, viharos szélre kell számítani. A hétvége időjárását meghatározó markáns, hidegfront nagy valószínűséggel be fog vonulni Közép-Európa köztudatába, amit a vasárnapi névnap nyomán Nárcisznak neveztek el a magyar meteorológusok.
Erős, viharos, károkozó szél várható majd az ország sok pontján. Az Alpokban és a Tátrában orkán erejű, akár óránkénti 120 kilométeresnél erősebb szél is várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a veszélyjelzésében azt írta: 'Egy gyors mozgású hidegfront hatására pénteken elsősorban a Dunántúl nyugati felén fordulhatnak elő óránkénti 70-85 kilométeres széllökések, és szombat délután ismét megerősödik a szél.'

Az előrejelzés szerint szombaton elszórtan lehet eső, zápor, nagyobb eséllyel délután a főváros térségében és északkeleten. Viszont délelőtt hosszabb, délután pedig rövidebb időszakokra süt majd ki a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul, a szélvédett északkeleti tájakon ennél még pár fokkal hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 14, az Északi-középhegységben 8 és 10 fok között valószínű.

Vasárnap sokfelé várható eső, zápor, majd délután észak felől fokozatosan felszakadozik és csökken a felhőzet. Sok helyen viharos lesz a szél, a legerősebb széllökések meghaladhatják az óránkénti 100 kilométeres erősségűt is. A minimum hőmérséklet 4-9, a maximum hőmérséklet 10 fok körül valószínű, de délnyugaton még akár 15-17 fok is lehet.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!