Egyelőre nem tudni hányan dőltek be az ajánlatnak!



A piacon ajánlgatták egymásnak az emberek azt a budapesti orvost, aki koleszterincsökkentőnek ígért injekciókkal „kezelte” pácienseit, azonban a szérum semmilyen hatást nem fejtett ki és a megfelelő engedélyekkel sem rendelkezett - olvasható a Bors-ban.

Emberen végezhető kutatás szabályainak megszegése bűntettel gyanúsít a rendőrség egy budapesti orvost. A nyomozók a napokban befejezték az ügyet, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték tovább az illetékes ügyészségnek.

A rendőrség közlése szerint a feljelentést két nő tette még 2016 februárjában, amikor egy budapesti magánrendelőben Dr. P. L. Gy. egy olyan koleszterincsökkentő injekciót adott be a 74 és a 77 éves nőnek, amely semmilyen klinikai vizsgálatra, vagy forgalomba hozatalra vonatkozó engedéllyel nem rendelkezett. A „koleszterin-ellenes antitest” nevű oltást a 71 éves orvos intravénásan adta be a pácienseknek, akik ezért fejenként 120 ezer forintot fizettek. A betegek vérnyomás problémával mentek az orvoshoz, akiről a pesterzsébeti piacon hallottak.

A tanúk egybehangzóan úgy nyilatkoztak, hogy a kezelések után semmilyen pozitív hatást nem tapasztaltak, ezért fordultak a rendőrséghez. A nyomozás során kiderült, hogy ugyanez a doktor két másik embernek is adott be ebből az injekcióból.  Egyelőre nem tudni hogy még hányan dőltek be az orvos ajánlatának.

►►KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!