EZ TETSZENI FOG NEKED IS!



Nem egy iPhone, de nem is ez volt a cél!
A tervezők a „nem okosságával” ütős telefont készítettek a legendás típus rajongóinak. A finn Nokia cég volt az egyik legnagyobb mobil gyártó, míg be nem jöttek az Apple és az Androidos telefonok.
Ha nem vagy túl fiatal, akkor biztos emlékszel a Nokia 6110-es és a 3310-es telefonokra. Az utóbbi 2000-ben mutatkozott be, és kb. 120 millió darabot értékesítettek belőle.

Nemrég meglepte az embereket a hír, hogy a NOKIA visszatér, méghozzá az ikonikus 3310-es modell modernizált változatával. Be is mutatták már az új arculatával. Valójában a készüléket nem a Nokia, hanem a HDM gyártja. Ez egy finn cég, amit a Nokia megbízott a telefonok kivitelezésével.
A közeljövőben még be fognak mutatni többféle Nokia telefont. Az új 3310-es 2,4 hüvelykes, QVGA kijelzővel érkezik, 2 megapixeles és 2 megapixeles lesz a kamerája is. Két SIM kártyát és egy micro SD kártyát is bele lehet majd tenni.

A készülék majd többféle színben is megvásárolható, és lesz rajta Jack csatlakozó is. Természetesen a klasszikus kígyó játék is benne lesz, amivel annyit játszottunk. Érdekességként az internethasználathoz gyárilag telepítették az Opera mini böngészőt, aminek a letöltésével nem kell majd bíbelődni.
Bluetooth van, Wi-Fi és GPS és App Store nincs, mert ez nem okostelefon, de biztos örömöt fog okozni a nosztalgiázók körében. A készülék nem egy szuper fejlett telefon, de semmiképpen ne felejtsük el, hogy azoknak készül, akik a telefonjukat telefonálásra, SMS küldésre, és alapvető internetes böngészésre használják. Utóbbit maga a telefonszolgáltató biztosítja.

Az új 3310-es magán hordozza elődje stílusjegyeit, de sokkal nagyobb kijelzővel és vékonyabb testtel. A telefon ettől függetlenül ütős, mert üzemideje 31 napos készenlétre lesz képes, és 22 órányi telefonálásra, ami bármelyik okostelefont magasan felülmúlja. A forgalmazására tavasz közepén kerül sor, és az ára az ígéretek szerint 15-20 ezer forint körül lesz.
Néhány kép, aztán a videó...





És íme a videó:

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!