A viharok idején 10 fokos hirtelen hőmérséklet csökkenésre is lehet számítani!



Pünkösd vasárnap délelőtt még sok lesz a napsütés, de a front érkezését megelőzően már kissé megvastagszik a fátyolfelhőzet, beindul a gomolyfelhő képződés. A kora délutáni óráktól a hidegfront hatására többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Napközben megélénkülhet, néhol megerősödhet a délies szél, északnyugaton a front érkezését követően északnyugatira fordul a szél iránya. Délután fülledt, meleg időre van kilátás 29-34 fok közötti maximumokkal, zivatarok környezetében felfrissülhet a levegő. 

Pünkösd hétfőn a felettünk lévő front hatására inkább a Dunától keletre és a középső tájakon alakulhatnak ki újabb záporok, zivatarok. Feltámad a változó irányú szél, mely zivatarok környezetében megerősödik. A csapadékosabb tájakon visszaesik a hőmérséklet, 25-28 fok körüli maximumomra van kilátás, máshol azonban még mérhetünk 30 fok körüli értékeket. 
Kedden késő este újabb hidegfront érkezhet, melynek hatására záporos, zivataros időre készülhetünk élénk, erős széllel, és további pár fokos hőmérséklet-csökkenéssel. Forrás: időkép

►►KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!