Nagyon jellegzetesek az ujjakon lévő bőrredők.



Van egy tudomány ág, ami azzal foglalkozik, hogy az ujjlenyomatok milyen kapcsolatban állhatnak más személyiségi vonásokkal. A tudományág neve dermatoglífia (dermatoglyphia). Ennek fő koncepciója szerint minden egyes ujjlenyomattípushoz egy-egy személyiségtípus is tartozik.

Az ujjlenyomatok fontosságára először egy cseh doktor jött rá 1823-ban, akkoriban még csak „bőrcsíkokként” emlegették. Hihetetlenül  hangzik, de az ujjlenyomatok vizsgálatával akár 85%-os pontossággal fel lehet térképezni egy adott személy tulajdonságait a dematoglífia segítségével.

Az ujjlenyomatokat 3 nagy kategóriában sorolhatjuk: vannak az örvénylő/spirálos alakúak, az íves alakúak és a hurok alakúak. Mivel a mintázat minden egyes ujjunkon különbözik, ezért a dermatoglífia csak eléggé komplex módszerekkel képes meghatározni pontosan a tulajdonságainkat, de ha mégis kíváncsi volnál, íme 3 alapinformáció, amiből kiindulhatsz:

Örvénylő/spirálos alakú

Ha ilyen ujjlenyomatokkal rendelkezel, akkor a „flegmatikus” emberek táborát erősíted. Ezek a személyek igen lobbanékonyak. Nyitott lelkű vagy, és nem vagy képes hosszútávon haragot tartani. Még a legbonyolultabbnak tűnő helyzeteket is jól átlátod.

Íves/görbés alakú

Energetikus és magabiztos személyiség vagy, aki könnyen fel tudja kapni a vizet apró dolgokon is. Nagyfokú makacsságod révén mindaddig ragaszkodsz nézőpontodhoz, míg valaki nem mutat be érdemleges bizonyítékot. A hűségességet tesz igazán különlegessé, inkább kitartasz a végsőkig, minthogy elárulj valakit.

Hurok alakú

A derűlátó emberek közé tartozol, mindig kiegyensúlyozott és nyugodt vagy. Az emberek felé melegséggel és megértéssel közeledsz, ezért barátságokat is könnyen kötsz. Az emberek vonzódnak hozzád a nyitottságod és az optimizmusod miatt. Örömmel vállalod az újabb és újabb kihívásokat, mert szereted, ha használhatod az eszed.

Minden ujj más és más ujjlenyomattípussal rendelkezik, és attól függően, hogy a minták melyik ujjon helyezkednek el különböző képességekre és tulajdonságokra utalnak:

Hüvelykujj: cselekvés és megvalósítás

Mutatóujj: logika és kreativitás

Középsőujj: finommotorika és művészetek felé való hajlás

Gyűrűsujj: hangfelismerés képessége

Kisujj: éleselméjűség

Hogyan tudod leellenőrizni, hogy milyen ujjlenyomattípussal rendelkezel?

A legkönnyebb módja ennek, ha tintába mártod az ujjad és lenyomatot készítesz egy fehér lapra, így könnyedén meg tudod állapítani, hogy a 3 kategória közül melyikbe tartozol. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!