Sajnos manapság a háztáji csirkehúst leszámítva, a bolti, farmokról származó csirkehús nem valami egészséges.



Régebb a csirkehúst tartották az egyik legelérhetőbb és legjobb húsfélének, mivel sok jótékony fehérjét tartalmaz, könnyen emészthető és a rossz koleszterinszintet sem emeli túlságosan meg. Sajnos manapság a háztáji csirkehúst leszámítva, a bolti, farmokról származó csirkehús nem valami egészséges, hiszen már eleve génmódosított szárnyasoktól származik, amelyeket még növekedés hormonokkal, antibiotiumokkal is teleinjekcióznak, a tartásukról nem is beszélve, hiszen zsúfolt farmokon sokszor még a szárnyukat sem tudják széttárni.

Mindezek ellenére talán mégis jobb választás, ha a csirkehúst kisütjük, vagy megfőzzük, mintha a feldolgozott, szalámikat, párizsit vásárolnánk.

Mit kell figyelembe venni a csirkehús vásárlásakor?

Először is kérdezzük meg az eladótól, hogy mennyire friss a hús, mikor kapták, honnan van. Több kutatás is beszámolt már arról, hogy a csirkehús azért van kitéve az E-Coli baktériumfertőzésnek, mert ez a kórokozó már az antibiotikumoknak is ellenáll.

Igaz, hogy kevesebb rossz koleszterint tartalmaz a csirkehús, mint a disznóhús, de az, akinek problémája van ezen a téren, érdemes ha halat eszik a csirke helyett. Ha mégis asztalra kerül a comb, egyéb finomság, akkor ne olajban süssük meg, hanem főzzük meg, vagy roston készítsük el.

Ha túlzásba visszük a csirke, de az egyéb állati eredetű húsok fogyasztását, és nem fektetünk elég hangsúly a zöldségek és gyümölcsök evésére, akkor szakértők szerint akár 40 százalékkal is növelhetjük a rák kialakulásának esélye. A sült húsok növelik a mellrák, a vastagbélrák esélyét, így csak kevés ilyen ételt fogyasszunk.

Sokszor a csirkéknek arzént is adnak, hogy jobban nőjenek. Szakértők vizsgálatai alapján a boltban kapható csirkék 55 százaléka arzént tartalmaz, ami ha felhalmozódik az emberi szervezetben, hányást, hidegrázást, lázat okozhat.

Így kell egészségesebbé tenni a csirkehúst!

  •     érdemes keveset fogyasztani, helyette több zöldséget, gyümölcsöt együnk
  •     ha nagyon szeretjük a csirkehúst, 3 naponta roston süssük ki
  •     vásároljunk háztáji csirkét
  •     legalább 150 Celsius fokon süssük meg Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!